Na de rondleidingen op het Kalkoventerrein werd ter afsluiting van het uitje nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.
Na de rondleidingen op het Kalkoventerrein werd ter afsluiting van het uitje nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. De Zonnebloem

Zonnebloem op visite bij HVA

zo 2 oktober 2022 Dedemsvaart

22 belangstellenden togen vrijdag 30 september, op uitnodiging van de Zonnebloem afdeling Dedemsvaart/Balkbrug, naar het Kalkoventerrein in Dedemsvaart voor een bezoek aan de Historische Vereniging Avereest (HVA). 

Na de ontvangst met koffie en koek werd ‘een duik’ in de historie van de vereniging genomen. Vervolgens werd er met de vlet Judith gevaren en werd een rondleiding op het Turfschip gehouden. Ook de timmerwerkplaats, de smederij en de Gashouder werden door de gasten bekeken, die zich geboeid toonden door de veelheid aan activiteiten die er door de HVA gehouden worden, mede dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers. 

Vrijwilligers

Vrijwilligers waarvan de Zonnebloem er ook graag een paar meer wil hebben. Wie zich in dit verband geroepen voelt, wordt verzocht zich te melden bij bestuurslid Aly Visser via tel. 06-23543203.  Het bezoek aan de HVA viel uiteindelijk bijzonder in de smaak bij de gasten van de Zonnebloem, die als afsluiting van het uitje getrakteerd werden op een hapje en een drankje.