Afbeelding
Kv Juventa

Juventa na winst op ASVD nog steeds koploper

zo 2 oktober 2022 Hardenberg

Na het behalen van de koppositie vorige week tegen Apeldoorn, was het zaterdag 1 oktober aan het vlaggenschip van Juventa de taak om deze te behouden tegen het onbekende ASVD. Het tweede gaf het juiste voorbeeld door met 15-7 te rusten tegen de reserves van de Drontenaren. Helaas moest deze wedstrijd gestaakt worden door de weersomstandigheden waardoor het veld onspeelbaar was tot 16:00. Deze wedstrijd zal later uitgespeeld worden. Na overleg werd besloten de wedstrijd verlaat te laten starten. Wim Spenkelink gaf het startsein om 16:05.

Het door weersomstandigheden uitgestelde begin van de wedstrijd was voor beide teams erg moeizaam. Weinig doelpunten, maar wel een gelijk opgaande wedstrijd tot 3-3. Na een time-out van coach Gert Schorn zette de thuisploeg aan. In een korte periode werd er viermaal gescoord door de Hardenbergers, 7-3. Vooral Jet Naberman liet zich zien door veelvuldig op het scoreformulier te verschijnen. De doelpuntenproductie stokte, maar beide ploegen wisten voor de rust nog één maal te scoren. Leroy Otten bracht de ruststand op 8-4. In het laatste deel wist Juventa zich verdedigend beter aan de opdrachten te houden. Daardoor was het voor de gasten lastig om de aansluiting te vinden. 

Na de rust

Met deze gedachte in het achterhoofd, probeerde de thuisspelende ploeg de stijgende lijn door te zetten. Maar daar dacht ASVD anders over. De uitploeg liet in de beginperiode van de tweede helft beter spel zien en wist al snel op twee verschil te komen. Het was een opluchting toen daarna al snel de 9-6 gescoord werd. Maar de Drontenaren gaven zich niet snel gewonnen. Door twee goals klampte het zich aan Juventa, 9-8. Dat het scoren erg moeizaam verliep, werd ook opgemerkt, waardoor Nino Conradie Wilco Hennink verving. Het jonge talent bewees zijn waarde door snel de 10-8 binnen te schieten. Daarna versierde de teruggekeerde Kirsten Boon een strafworp, die zij eenvoudig benutte. De uitspelende ploeg gaf zich niet gewonnen en kwamen op twee verschil. Prettig is dan toch wel om te beschikken over een brede selectie. Nino maakte snel drie verschil en bracht de stand op 12-9. De wedstrijd werd uitgespeeld door Juventa door lange aanvallen te spelen met sterke rebounds. ASVD wist nog één keer te scoren en bracht de eindstand op 12-10. 

Hierdoor staat Juventa fier aan kop met zeven punten uit vier wedstrijden. Tevredenheid overheerst, maar ook wetende dat er enkele keren door het oog van de naald gekropen is. Er is zeker nog ruimte voor verbetering, maar natuurlijk draait het uiteindelijk om de punten. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen DOS-WK om 15:30 in Enschede.