De loopgroep wordt gevormd door een gemêleerd gezelschap van mannen en vrouwen van alle leeftijden.
De loopgroep wordt gevormd door een gemêleerd gezelschap van mannen en vrouwen van alle leeftijden. Loopgroep

Loopgroep herdenkt zilveren jubileum

zo 2 oktober 2022 Dedemsvaart

Elke zaterdagochten kun je je zien trainen, de deelnemers aan de loopgroep Avereest, die op 4 oktober het 25-jarig bestaan herdacht. 

“Het was op 4 oktober 1997 dat de loopgroep Avereest van start ging. Het was destijds een initiatief van Duursport Promotie Balkbrug. Er konden maximaal 30 mensen meedoen. Dat het destijds een goed initiatief was, bleek wel uit het aantal aanmeldingen. Er moesten zelfs enkele mensen worden geplaatst op een wachtlijst. Ook nu zijn het allemaal enthousiaste deelnemers, die elke zaterdagmorgen lekker door de natuur rennen,” vertelt  trainer Jan Ruitenberg uit Dedemsvaart.

Gezellige club

“Vier mensen doen al vanaf het prille begin mee en zijn nog steeds gedreven om wekelijks mee te doen. Het mooie Reestdal, de Haardennen, het Heuveltjesbos en de omgeving van de Ommerschans geven voldoende mogelijkheden voor afwisselende trainingen. Als je deelnemers vraagt: “Wat is de reden dat je wekelijks komt? Dan is het antwoord: “Omdat, naast de sportiviteit, dit een lekkere gezellig club is met een ongedwongen sfeer,” aldus de trainer.

Volop activiteiten

De loopgroep heeft in de afgelopen 25 jaar tal van leuke activiteiten ondernomen, zoals een estafetteloop naar Bad Rothenfelde. Ook deed de loopgroep onder andere mee aan de Bevrijdingsloop vanuit Wageningen. “En elk jaar wordt er een leuke training verzorgd door de badjuffrouw of badmeester in het Heuveltjesbosbad”.

Gemêleerd gezelschap

De training van de loopgroep begint elke zaterdagmorgen om 8.30 uur bij ’t Trefpunt in Balkbrug. De deelnemers komen uit Balkbrug, Dedemsvaart en Nieuwleusen. Alle leeftijden zijn vertegenwoordigd. De jongste is 15 jaar en de oudste momenteel 73. “Na een uur trainen gaat iedereen moe, maar altijd voldaan naar huis. En het verrassende is, er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Wil je ook meedoen? Je kunt zo langskomen of je vooraf aanmelden bij Jan Ruitenberg via tel. 06-14069048.