Afbeelding

Lezing Harry Kiewiet over de ijsvogel

zo 2 oktober 2022 Hardenberg

Op woensdag 12 oktober geeft Harry Kiewiet een lezing over de ijsvogel: ‘De leefwijze van de blauwe parel’. Deze start in De Koppel om 20.00 uur en eindigt rond 22.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. 

‘De leefwijze van de blauwe parel’. Niet voor niets heeft Harry deze naam aan zijn lezing gegeven, want voor veel mensen zijn ijsvogels de mooiste vogels van ons land. Op 12 oktober neemt Harry Kiewiet de toehoorders mee in de wondere wereld van deze vogels in de Vechtstreek en omgeving. De ijsvogel is een opvallende verschijning, maar de leefwijze is wellicht nog vele malen interessanter. Harry neemt u mee naar het territorium van de ijsvogels. Met foto’s, filmpjes en (sterke) verhalen wordt de leefwijze helemaal uitgelicht. Duizenden uren heeft Harry besteed aan het observeren, fotograferen en filmen van ijsvogels. Dit vanuit zijn observatiehutten vlakbij de nestingangen. Hierdoor heeft hij unieke beelden verzameld in alle mogelijke posities en van allerlei activiteiten. Bereid u voor op zeldzame beelden die niet eerder vertoond zijn. Tezamen met deze schat aan informatie, kennis en prachtige beelden belooft dit een bijzondere avond te worden. De zaal gaat open vanaf 19.30 uur. De entree is vijf euro. Koffie en thee tegen betaling. Er is pauze van 20.40 tot 21.00 uur. 

Opgave

Informatie en opgave kan via 0523-273388 of via info@dekoppel.com. De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg. Website: www.dekoppel.com. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.