Afbeelding
G. Brokelman

Echtpaar Boersma 65 jaar samen

wo 28 september 2022 Hardenberg

Tjeerd Boersma (90) en Geesje van Raalte (92) vierden op dinsdag 27 september het feit dat zij elkaar 65 jaar geleden het jawoord gaven.

Na acht jaar verkering is het liefdeskoppel getrouwd. Het briljantenpaar werd gezegend met twee zoons, drie dochters, 22 kleinkinderen en 24 achterkleinkinderen. Burgemeester Maarten Offinga kwam naar zorgcentrum De Muldershoek in Bergentheim om het paar de felicitaties over te brengen namens de gemeente Hardenberg.

Tjeerd Boersma werd geboren in Enschede als oudst telg in een gezin van drie kinderen. Na het gymnasium volgde de Theologische Universiteit in Kampen. Zijn eerste gemeente als predikant werd het Friese Drogeham waarna Urk volgde. Op 66-jarige leeftijd werd Drachten zijn laatste gemeente.

Geesje van Raalte zag het levenslicht in het Duitse Laar als tweede kind in een gezin van drie kinderen. Na de Ulo in Ermelo zorgde Geesje thuis voor de huishouding. Tjeerd Boerma woont sinds augustus in De Mulderhoek en Geesje van Raalte aan de Radewijkerweg in Radewijk.