di 16 augustus 2022

'Slager-eitje' zoekt oplossing

Bijna een jaar geleden begon de inmiddels 14-jarige Sem Slager uit Dedemsvaart zijn eigen onderneming. Hij houdt kippen, verkoopt eieren, heeft zijn eigen verkoopstal aan de weg, heeft eierabonnementen lopen bij klanten en onder de naam 'Slagereitje' bezorgt hij ook bestellingen op de fiets. Maar nu tijdelijk even niet.

De jonge 'kippenboer' is vanwege vogelpest, dat een paar weken geleden geconstateerd is op een bedrijf in Dalfsen, verplicht tijdelijk te stoppen met de eierverkoop. Ook geldt er een ophokplicht voor de 100 kippen, die Sem houdt. 

Moed houden

Sem laat via Facebook weten teleurgesteld te zijn, maar ook dat hij alweer druk bezig is met het zoeken en nadenken over wat hij gaat doen en wat beter zou kunnen voor zijn kippen, de eieren, de klanten en zichzelf. Hij heeft in dit verband laten weten een trailer gekocht te hebben. Wat hij daar precies mee wil houdt hij nog even voor zich, maar dat de jeugdige Dedemsvaarter over een gezonde handelsgeest beschikt en zich niet uit het veld laat slaan, mag duidelijk zijn. Hij vindt het jammer dat de verkoop nu stilligt en er geen geld binnenkomt, maar weet ook dat het voor anderen veel erger is. "Ik hoef er niet van te leven," aldus de jonge ondernemer. 

Vrije uitloop

Sem is boerenzoon en dol op zijn (bruine) kippen, waarvan hij er 100 heeft en die naar zijn mening 'de mooiste van de wereld' zijn. Hij bouwde een mobiele kippenschuur, zodat zijn kippen elke keer kunnen pikken op een vers stuk gras met insecten. 

De kippen leggen normaliter dagelijks verse (vrije uitloop)eitjes. Zijn klanten missen hem, zo blijkt uit de vele reacties op social media als Facebook en Insta, waar Sem zeer actief is om zijn klantenkring te laten groeien. Zijn volgers laten weten vooral veel waardering te hebben voor zijn positieve houding in tijd van tegenslag, zoals nu, en hopen dat hij snel weer 'gewoon' aan de slag kan met zijn 'Slagereitje'.