MegaConcert met Heinoos

vr 12 augustus 2022 Hardenberg

In de sporthal van Gramsbergen wordt op zaterdag 27 augustus de 25e editie van het MegaConcert Gramsbergen gehouden. Voor de gelegenheid vindt het concert plaats met niemand minder dan de Heinoos. Aanvang 20.00 uur. 

Het MegaConcert is het muzikale onderdeel van de feestweek in Gramsbergen. Voorafgaand aan het concert wordt een repetitie gehouden van 17.00 uur tot 19.00 uur. Inmiddels hebben zich al ruim 100 muzikanten voor deelname aangemeld en aanmelden kan nog steeds. Er wordt geprobeerd zoveel mogelijk muzikanten bij elkaar te brengen. 

Ieder jaar weer kan het MegaConcert zich verheugen op een groot aantal enthousiaste muziekliefhebbers die naar Gramsbergen komen om deel te nemen aan deze muzikale avond. Deze muzikanten komen uit eigen regio, maar ook van ver buiten de provinciegrenzen, van Friesland tot Noord-Brabant. 

Dit jaar staat het MegaConcert onder leiding van Egbert Stroeve. Egbert is dirigent van het orkest van SDG Ane. Sinds 2017 wordt het MegaConcert door zowel Soli Deo Gloria Ane, als Harmonie Crescendo – KNA georganiseerd. Het MegaConcert staat dan ook om het jaar onder leiding van een andere dirigent. 

Tijdens het MegaConcert wordt filmmuziek van The Mask of Zorro gespeeld en wordt er onder meer geswingd op de hits van Queen met onder andere, I Want To Break Free, Bohemian Rhapsody en Don’t Stop Me Now. De avond wordt gepresenteerd door Monique Eshuis. Samen met De Heinoos hoopt de organisatie te gaan Høken met rock ’n roll in de streektaal en wordt de sporthal op zijn kop gezet. Henri Gerrits heeft speciaal voor het MegaConcert de muziekstukken van de Heinoos gecomponeerd, zodat er gefeest kan worden met het hele orkest! Het MegaConcert is toegankelijk voor iedereen. 

Beschik jij over een instrument die je in een brassband, harmonie- of fanfareorkest ziet en speel je op A-niveau of hoger? Meld je dan nu aan voor deelname via website: www.megaconcert.nl