Afbeelding

Eenzaamheid: Durf jij met mij?

zo 7 augustus 2022 Hardenberg

Wat is eenzaamheid eigenlijk? En wie bepaalt dat, of is dit een gevoel? We hebben allemaal wel een mening over wat eenzaamheid is. Maar kijk eens om je heen in je naaste omgeving. Of spreek toch die man eens aan die je altijd alleen ziet lopen. Ga het gesprek erover aan met een ander.

Ook bij RIBW (Regionale Instelling voor Beschermend en Begeleid Wonen) Overijssel maken we het vaak mee dat mensen eenzaam zijn gaan voelen. Er zijn mensen die bijna geen mensen om zich heen hebben’. Als begeleider maken we het netwerk inzichtelijk van een cliënt. Wanneer deze er niet of nauwelijks is gaan we op zoek naar deze contacten. Bijvoorbeeld op de website Durfjijmetmij.nl.

Durfjijmetmij.nl is een gratis online ontmoetingsplek voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, die op zoek zijn naar een vriendschap of relatie. Om je te kunnen aanmelden is het wel van belang dat je ondersteuning ontvangt van een zorginstelling die bij Durfjijmetmij.nl is aangesloten. Deze zorginstellingen staan allemaal op de website vermeld.

Een psychische kwetsbaarheid maakt het soms lastig om aansluiting te vinden op andere ontmoetingssites. Durfjijmetmij.nl maakt dit wat makkelijker, en draagt bij aan het opbouwen of verstevigen van een eigen netwerk. Ook worden er vriendschappen gesloten. Online via een website ontmoeten was een goed idee voor mij omdat ik niet veel uitging, niet naar een disco of café. Dus via mijn computer kan en kon ik makkelijk contact leggen. En inmiddels heb ik vriendschap gevonden.’ vertelt Moniek, lid vanaf het eerste uur.

Durfjijmetmij.nl is elf jaar geleden opgezet omdat eenzaamheid een rol speelt bij veel mensen met een psychische kwetsbaarheid. Inmiddels zijn er vele liefdes- en vriendschappen ontstaan, zijn er bijna 5.000 actieve leden en sluiten zich steeds meer zorginstellingen aan bij durfjijmetmij.nl.

Voor informatie en vragen: Kijk op www.eentegeneenzaamheid.nl of Mail naar: eenzaamheid@hardenberg.nl.