ma 8 augustus 2022

'Aardappel- koning' overleden

Dedemsvaart heeft afscheid moeten nemen van één van haar markantste inwoners, de heer Aalt Meijer. De 'aardappelkoning', zoals hij liefkozend door velen genoemd werd, is woensdag 3 augustus op 93-jarige leeftijd overleden.

Decennia lang verbouwde en verkocht Aalt aardappelen aan inwoners van Dedemsvaart, maar ook aan mensen uit de wijde omtrek. Hij was wat men noemt een ware aardappelspecialist. "En altijd in voor een praatje en te eerlijk en te lief voor deze maatschappij," roemt één van de dorpelingen de heer Meijer, die zelf ook graag aardappels lustte. Wel drie keer daags, zo verklapte hij in 2020 tijdens een 'straatinterview', dat te zien is via wijZijn.tv.  De uitvaart van Aalt heeft in besloten kring plaatsgevonden. "Zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen, maar ook wij gaan hem missen," aldus één van de dorpelingen. 

Verloting

Tijdens de Fancy Fair op zaterdag 27 augustus in en rond kerk de Antenne in Dedemsvaart wordt onder meer een verloting gehouden met een ballonvaart als hoofdprijs. De ballonvaart kan niet gewonnen worden bij het Rad van Avontuur, zoals in de editie van 3 augustus abusievelijk werd gemeld. 

Uiteraard zijn er wel heel veel andere mooie prijzen te winnen bij het Rad van Avontuur. Daarnaast is er tijdens de Fancy Fair, die jaarlijks honderden belangstellenden trekt uit het dorp en de wijde omgeving, een enorm groot aanbod aan electro-artikelen, klokken, speelgoed, huisraad, bloemen, boeken, platen/cd's, maar onder andere ook crea- en kerstartikelen en gereedschappen. Tevens worden tijdens de Fancy Fair, die georganiseerd wordt door de commissie Fondsenwerving van de PKN gemeente Dedemsvaart, pannenkoeken, oliebollen en knieperties gebakken en is er verkoop van koek/taart en broodjes beenham. De Fancy Fair duurt van 9.00 tot 14.00 uur.