Naar verwachting zal het Wilhelminaplein, net als in 2019, volstromen met publiek tijdens de 21e editie van het Slobberfeest.
Naar verwachting zal het Wilhelminaplein, net als in 2019, volstromen met publiek tijdens de 21e editie van het Slobberfeest. Allard Brunink

Slobberfeest met Biggel en Empire

do 11 augustus 2022

Magistraal, geweldig, voortreffelijk en meer van dat soort woorden zijn er in de loop der jaren geuit over het Slobberfeest in Hardenberg. En ja, het zit er na twee jaar coronastilte, weer aan te komen. Het Slobberfeest als ultieme afsluiting van de bouwvakvakantie. Dit jaar de 21e editie op het Wilhelminaplein op donderdag 18 en vrijdag 19 augustus. Op en top plezier waar je nooit te oud of te jong voor bent. 

Het leven zit vol verrassingen en iedereen kan dat ervaren tijdens het Slobberfeest. Een muziekfeest, waarbij het vooral gaat om het delen van vakantieverhalen, gezellig met familie of vrienden nog eenmaal uit je dak gaan voordat de dagelijkse beslommeringen zich weer opdringen. "Dat is altijd het doel geweest van het Slobberfeest," licht organisator Allard Brunink toe. Hij heeft de organisatie voor de 21e editie vrijwel rond en verwacht een hoop gezelligheid. "Entreegeld hoeft niemand mee te nemen. Slechts een goed humeur," lacht Brunink, die het feest samen met zijn vrouw organiseert en met hulp van veel vrijwilligers in goede banen probeert te leiden. 


Mooie artiesten

Het Slobberfeest anno 2022 wordt afgetrapt op donderdag 18 augustus om 21.00 uur met DJ muziek en 'feestbeest' Jan Biggel. Geen artiest weet van een optreden zo'n mooi feestje te maken als de Brabander met teksten als: 'Moeder zee'j nog: doe het nou nie, maar ik dee het toch'. Woorden, die menigeen nog lang zullen naklinken. En als er al tranen 'biggelen', dan zal het vast van plezier zijn. Op vrijdag 19 augustus volgt opnieuw een fantastische Slobberavond, die om 21.00 begint.  De muzikale omlijsting wordt dan verzorgd door de coverband Empire. Met hun aanstekelijke energie zwepen de bandleden de bezoekers op tot een feest dat zijn weerga niet kent totdat het licht om 1.00 uur dooft. Brunink en de 'zijnen' gaan dan nog schoonmaken. "Want wij willen collega-winkeliers niet in de weg zitten," aldus Brunink, die de vrijwilligers op voorhand dankbaar is, maar ook de aanwonenden, die helpen met stroom en dergelijke. "Samen hopen wij er een mooi feestje van te maken, zodat iedereen er weer een tijdje 'tegenaan kan'. "