Afbeelding
Ruud Ploeg

Zomerwandeling ‘OpStap in Collendoorn’

ma 8 augustus 2022 Hardenberg

Landschap Overijssel houdt op zaterdag 27 augustus een ‘OpStap’ zomerwandeling door natuurgebied Collendoorn. De wandeling begint om 15.00 uur. 

Onder leiding van een landschapsgids wordt er ongeveer 2 uur door dit mooie, gevarieerde gebied gewandeld. Het terrein heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis als vuilnisbelt, die overigens momenteel prachtig gecamoufleerd is. De gids vertelt er alles over.

Dit gebied was vroeger strategisch van zeer groot belang: De belangrijkste toegangsweg, over het land naar de Noordelijke gebieden, waardoor er nog overblijfselen van vestingwerken: burchten, stadsmuur, linies, schansen en veldslagen te vinden zijn. Verder heeft de aanwezigheid van de basisbehoeften voor mensen ertoe bijgedragen dat in de omgeving sporen te vinden zijn van zeer vroege bewoners. Bovenstaande heeft natuurlijk zijn uitwerking en gevolgen gehad voor de ontwikkeling van het gebied, dus ook voor de aanwezige natuur. Ook komen onderwerpen als duurzaamheid en recreatie aan de orde tijdens de wandeling. Op ruim 25 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht op de omgeving en kun je tot in Duitsland kijken. Collendoorn is niet alleen een zeer boeiend en gevarieerd park maar ook de omgeving is zeer de moeite waard om te komen bekijken.

Wie mee wil wandelen moet zich van tevoren aanmelden via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 9 personen. 

Kijk voor meer ‘OpStap’ excursies op www.landschapoverijssel.nl/opstap2022