Arjan en Alie zitten er klaar voor om de bezoekers van de Kotermeer via kiosk De Kioter te voorzien van lekkers en/of een drankje.
Arjan en Alie zitten er klaar voor om de bezoekers van de Kotermeer via kiosk De Kioter te voorzien van lekkers en/of een drankje. William Teerlinck

Arjan en Alie houden kiosk open

zo 7 augustus 2022 Dedemsvaart

Met (opnieuw) super warm weer in het vooruitzicht kunnen Arjan Snijder en Alie Ribberink het nog wel eens flink druk krijgen. En dat is ook wat het duo hoopt. Met groot enthousiasme hebben de Dedemsvaarters zich dit jaar opgeworpen als beheerders van Kiosk De Kioter. “Super leuk om te doen en belangrijk voor de bezoekers dat ze vooral met dit prachtige zomerweer nog eens een ijsje, kopje koffie/thee of ander drinken kunnen kopen aan het Kotermeer,” vinden Arjan en Alie.

Kiosk de Kioter werd vier jaar geleden voor het eerst geopend. Het toenmalige sinterklaashuis werd daarvoor onder handen genomen en omgetoverd als kiosk om de levendigheid bij de Kotermeerstal te vergroten. Een samenwerkingsproject tussen De Makelij en het jongerenwerk van De Stuw. Door gebrek aan voldoende vrijwilligers was de kiosk de laatste jaren meer dicht dan open.  ”Wij vonden dat uit maatschappelijk oogpunt heel jammer. Daarom besloten wij contact te zoeken met de initiatiefnemers om de Kioter te gaan beheren. 

Mooie plek

De Kotermeerstal is een prachtige plek voor verkoeling en ontspanning en dan is het natuurlijk ook fijn als je af en toe wat lekkers te eten of te drinken kunt halen,” menen de beheerders, die ook zorgen voor schone toiletten bij de waterplas. De afgelopen weken hebben ze nog niet te maken gehad met een stormloop aan bezoekers, maar ze hopen dat dat wel komt als beter bekend wordt dat de kiosk vrijwel dagelijks open is. “We proberen, met name tijdens mooi weer, dagelijks aanwezig te zijn, van pakweg 13.00 tot 20.00 uur,” aldus Arjan. 

Met betrekking tot de Kotermeerplas ziet hij dat er veel verbetering is gekomen qua met name de vervuiling in het recreatiegebied. Ook het groen ligt er wat hem betreft netjes bij. Dit in tegenstelling tot de gebouwen op het terrein, die nog wel een opknapbeurt verdienen en volgens Snijder binnen afzienbare tijd ook zullen krijgen. Hij doelt dan onder meer op de deuren van de toiletvoorziening, die te smal zijn voor onder andere rolstoelgebruikers.