Scene uit Opa's Ziedspan
Scene uit Opa's Ziedspan DITO

Dito op podium in Bostheater

vr 5 augustus 2022 Hardenberg

Toneelvereniging DITO (Door Inspanning Tot Ontspanning) uit Balkbrug is zaterdag 13 augustus te gast in Het Bostheater in Gramsbergen. DITO speelt daar een blijspel in dialect. De voorstelling begint om 20.30 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van theater de Voorveghter in Hardenberg, bij de DA Drogist in Gramsbergen en ’s avond aan de poort van het openluchttheater. Bij de prijs van het kaartje (7,50 euro) is een kop koffie of thee inbegrepen.

Enkele jaren geleden speelde DITO ook in Gramsbergen en dat is zo goed bevallen dat de toneelvereniging uit Balkbrug er dit jaar terugkeert. In het toneelstuk Opa’s Ziedspan draait het om Geert Snieders en zijn zijspan. 

Volgens de bar zuunige Martha is heur schoonva Geert Snieders ‘n verkwistende en luie kerel, umdat hij plezier hef an zijn mobiele tillefoon, zien laptop en zien motor. Hij wil niet mit warken op de boerderij. Maor de slimme opa hef genog fantastische ideeën en zo is ter geregeld ‘vuurwark’ op de boerderij van de familie Snieders. En dat leidt tot hilarische taferelen. Hoe het afloopt met opa Geert en de andere spelers, is zaterdag 13 augustus te zien in Het Bostheater in Gramsbergen.

DITO is in 1979 opgericht door een aantal leden van de  zangvereniging in Balkbrug. De toneelvereniging speelt ‘s winters voor andere verenigingen en drie keer in eigen plaats.