Afbeelding
G. Brokelman

Leerzame Kindermiddag bij de Koppel

do 4 augustus 2022 Hardenberg

Zwemmen, gewoon ‘niksen’ of lekker de natuur in? Een enthousiaste groep kids koos woensdag 3 augustus voor dat laatste om samen met de boswachter van Staatsbosbeheer op onderzoek uit te gaan in de Koppeltuinen bij Natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg.

In de Koppeltuinen staan op dit moment heel veel verschillende soorten planten in bloei. De boswachter gaf onder andere uitleg hoe je die kunt herkennen aan kleur en vorm, maar ook aan de geur.  De kinderen luisterden geboeid en leerden over het belang van het aantrekken van insecten door de bloemen, die nodig zijn voor de bestuiving, zodat er zaadjes kunnen groeien en er weer nieuwe planten gaan groeien. 

Na zo’n twee uur struinen werd de kindermiddag afgesloten met de conclusie dat het een mooie en leerzame middag was geweest en dat ze graag nog eens terugkomen bij de Koppel om te spelen en meer te leren over de natuur.  De Koppel, dat één van de Anjerpunten in het Vechtdal is, is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg. Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.dekoppel.com. Daar bevindt zich ook het Startpunt duurzaam Hardenberg met een informatieve expositie en kosteloos advies van een duurzaamheidsgids (op aanvraag).

Afbeelding
Afbeelding