Afbeelding
G. Brokelman

Massaal eerbetoon voor verongelukt echtpaar

wo 3 augustus 2022 Hardenberg

Honderden motorrijders zorgden op woensdag 3 augustus voor een indrukwekkend eerbetoon aan het verongelukte echtpaar Rein en Greetje van Oosten uit Lutten.

Niet alleen leden van motorclub Roving Spirit, waarvan het echtpaar Van Oosten lid was, maar ook leden van tientallen bevriende verenigingen reisden woensdag naar Slagharen voor de uitvaart. Naar schatting vier- tot zeshonderd motorvrienden van het paar stonden woensdag met hun motoren aan beide zijden van de Herenstraat opgesteld om het paar de laatste eer te bewijzen. De hoofdstraat in Slagharen was tijdelijk afgesloten in verband met de uitvaart.

Het echtpaar Van Oosten kwam vorige week om het leven bij een frontale botsing terwijl ze met hun motor met zijspan door de Duitse deelstaat Thüringen toerden. Ze werden geraakt door een personenauto die op de verkeerde weghelft reed. Een 83-jarige man uit Leipzig en zijn vrouwelijke passagier raakten zwaar gewond. Rein en Greetje van Oosten, beiden 58, bezweken per plekke aan de verwondingen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding