Profit Gym Hardenberg.
Profit Gym Hardenberg.

ProFit Gym opent nieuwe sportschool

ma 27 juni 2022

In januari van dit jaar opende ProFit Gym de nieuwe locatie aan De Schans 7 in Hardenberg. De activiteiten van de locatie aan het Middenpad werden hierheen verhuisd en gecombineerd met de activiteiten van Bodytrend dat hier voorheen gevestigd was. Het resultaat: een extreem vergroot aanbod aan sportmogelijkheden in een riante nieuwe sportschool.

“Sinds 14 januari zitten we in dit ‘nieuwe jasje’ en het zit prima”, zegt Rutger Brakel, eigenaar van ProFit Gym. “We hebben nu negen locaties in Noordoost-Nederland. Veel van die locaties zijn complete fitnesscentra. Dat wilden we ook heel graag in Hardenberg, maar de locatie in het centrum was daarvoor te klein. Verbouwen bleek niet mogelijk. We zijn toen in gesprek gegaan met BodyTrend. Zij wilden veranderen, wij wilden een groter pand en dit pand leek ons heel geschikt. Dat heeft heel goed uitgepakt. Het pand is compleet gerenoveerd waarbij we veel sportruimte hebben gecreëerd en veel nieuwe toestellen hebben geplaatst. Het aantal sportmogelijkheden is daardoor enorm vergroot. We bieden nu echt voor elk wat wils op het gebied van ontspanning in inspanning: van yoga tot kickboksen, van RPM/spinning tot bodypumplessen en een heel uitgebreid pakket aan mogelijkheden voor krachttraining. We hebben nu ook een sauna en ricochetbanen. Dat hadden we vroeger niet”.


Veelzijdig aanbod

Fitness- en groepslesinstructeur Koen Daman vult aan: “Het aanbod is heel veelzijdig en dat zien we terug in de club, ons ledenbestand is heel divers en alle leeftijden zijn vertegenwoordigd. Wat daar ook aan bijdraagt zijn de ruime openingstijden, van 7.00 tot 23.00 uur. Zeker nu de coronamaatregelen opgeheven zijn en er geen reserveringsplicht meer geldt, kunnen de mensen komen wanneer ze willen. Voor een sportief begin van de dag, of juist om na het werk even lekker te sporten. Omdat de abonnementen all-in zijn, kunnen mensen ook heel eenvoudig en zonder extra kosten eens iets nieuws proberen”.


"Zonder extra
kosten iets nieuws
uitproberen"

Coole uitstraling

Met de renovatie is niet alleen meer ruimte gecreëerd. “Het pand heeft nu een optimale indeling en een heel coole uitstraling”, zegt Brakel. “Bij binnenkomst valt meteen de centraal gelegen spinningruimte op: een grote ‘glazen’ ruimte met uitzicht op Hardenberg. Daaromheen hebben we grote leszalen gecreëerd, met veel ruimte, goede geluidsapparatuur en goede verlichting, en op de balustrade rond de spinningruimte kun je nu ook sporten. Ook voor socializen is er ruim gelegenheid, met veel grote tv’s om samen sport te kijken en een barretje. Daarbij hebben we een mooie open en overzichtelijke indeling kunnen scheppen: alles ingedeeld naar type trainingsvorm. Alle ruimten zijn voorzien van airco en moderne ventilatiesystemen. Het is een locatie geworden waar we heel trots op zijn”.


"Het is een locatie geworden waar we heel trots op zijn"

Nieuwe collega’s

Met het samenvoegen van de locaties van ProFit Gym en BodyTrend zijn niet alleen de activiteiten bijeengebracht, maar ook de teams van die beide locaties. Daman: “Iedereen heeft ineens heel veel nieuwe collega’s en dat blijkt vooral erg leuk te zijn. De sfeer is erg goed, de mensen werken met plezier samen. Heel belangrijk, want je wil natuurlijk wel in een fijne sfeer sporten”. Uiteraard zijn alle medewerkers gediplomeerd. Alle instructeurs kennen alle toestellen, ook de nieuwe zoals de beltsquat.


"Iedereen wil natuurlijk wel in in een fijne sfeer sporten"

App

Waar ProFit Gym zich ook mee onderscheidt is de heel goede en heel gebruiksvriendelijke app. “Leden kunnen vanuit de app heel gemakkelijk afspraken maken met hun fitnesstrainer, maar de mogelijkheden gaan veel verder. Eens per week of twee weken meten we bij de sporters zaken als bloeddruk, vetpercentage en conditie. De resultaten slaan we op en de sporters kunnen die via de app inzien waardoor ze hun progressie kunnen volgen. Ook de laatste update van het trainingsschema kunnen ze in de app vinden. Handig voor als je op vakantie gaat en wel gewoon wilt blijven sporten. Maar ook kun je het schema via de app direct delen met vrienden die ook sporten, wat het heel gemakkelijk maakt om samen plannen te maken”, legt Brakel uit.

"Samen
eenvoudig
afspraken
plannen dankzij de app"

Constant in ontwikkeling

Op de nieuwe locatie beschikt ProFit Gym over een moderne, optimaal ingerichte sportschool die qua aanbod en techniek alles biedt wat de hedendaagse sporter wenst. Toch stoppen de ontwikkelingen hier niet. “Die stoppen eigenlijk nooit omdat we altijd blijven inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de branche”, zegt Daman. “Zo werken we nu aan een buitengym. In de coronaperiode zijn we in Zwolle begonnen met buiten sporten. Dat was uit de nood geboren, maar mensen blijken het prettig te vinden. We willen de buitengym nog voor de zomer in gebruik nemen. Je kunt straks dus lekker buiten sporten als het weer daartoe uitnodigt. En hou je daar niet zo van, of is het op een zomerse dag simpelweg té warm, dan sport je gewoon lekker binnen, want in de sportschool is het altijd koel. Je kunt als sporter dus altijd een plek vinden om lekker te sporten. Ideaal!”


"Straks lekker buiten sporten in de nieuwe
buitengym"

Meer weten over sporten bij ProFit Gym? Kom eens langs en neem een kijkje. ProFit Gym is goed bereikbaar per fiets en auto, voorzien van voldoende parkeergelegenheid. Gelijk online lid worden kan natuurlijk ook!


ProFit Gym Hardenberg

De Schans 7

www.profitgym.nl

0523-723 048

Profit Gym Hardenberg.
Profit Gym Hardenberg.
Profit Gym Hardenberg.