Bijzondere expositie 'Rondom de Reest'

zo 26 juni 2022

Het Reestdal op de grens van Overijssel en Drenthe, gezien door de ogen van drie kunstenaars die elk hun eigen kijk hebben op de schoonheid van dit unieke natuurgebied. Vastgelegd op doek en papier. Van 10 juli tot en met 25 september exposeren Jeffrey Brok, Harry Soepenberg en Gert Oosterwijk in de Reestkamer, Oud Avereest 5 in Balkbrug.

De opening van deze expositie met muzikale begeleiding van Marleen Rodijk en Thomas Hagemeijer, is op donderdag 10 juli om 14.00 uur. Een kaartje van de omgeving is verkrijgbaar tijdens openingstijden waarmee een wandeling gemaakt kan worden die voert langs verschillende plekken waar een kunstwerk is gemaakt. De Reestkamer is op 18 september gesloten en verder open op zondag van 13.30 tot 16.30. De toegang is gratis.


Gert Oosterwijk

Gert Oosterwijk woont al dertig jaar in het schilderachtige Reestdal.  In 2011 is hij lid geworden van de Kunstenaarsvereniging Palet in Zwolle. Daar is zijn interesse voor het portret en model tekenen ontstaan. Hij tekent en schildert sinds zijn jeugdjaren en is autodidact. Hij werkt graag met veel verschillende materialen zoals pen en inkt, aquarel, pastelkrijt en olieverf op doek en papier. De laatste jaren is hij ook steeds meer aan het etsen en probeert hij zich daar verder in te ontwikkelen.  Kijk voor meer over zijn werk op  www.gertoosterwijk.nl.


Jeffrey Brok

Jeffrey Brok, die aan de rand van Ommen woont, is een jonge kunstschilder met een grote fascinatie voor het landschap. De schoonheid van het kleinschalige boerenlandschap heeft hem enorm geraakt: oude landwegen met boerderijen; kleurrijke velden langs de bosrand en de meanderende Reest. Hij vindt zijn inspiratie in de eenvoud van een tijdloos landschap. Van 2013 tot 2017 studeerde hij aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Zwolle, waar hij de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving volgde. Zijn schilderijen komen ter plekke, in de buitenlucht, tot stand. Hij hanteert de nat-in-nattechniek, waarbij nieuwe verf aan voorafgaande natte verflagen wordt toegevoegd.  Kijk voor meer op jeffreybrok.nl. 


Harry Soepenberg

Harry Soepenberg uit Den Ham schildert het liefst landschappen waarin hij de sfeer en het licht van het Vechtdal en de Reest weergeeft. Het landschap biedt telkens weer nieuwe inspiratie om te gaan schilderen. Het kleinschalige en historische Reestdal is al jarenlang een favoriet gebied, waar hij graag komt. "Ik zoek de locatie later ook op om te vergelijken met hoe ik het heb geschilderd. Dit telkens kijken en vergelijken is boeiend en leerzaam. De kleuren en nuances die ons oog waarneemt zijn ongekend. Daarom schilder ik de laatste jaren ook graag buiten, met verf proberen weer te geven van wat mijn oog ziet is een heel andere werkwijze dan vanuit foto’s schilderen," aldus Soepenberg. Kijk voor meer op: www.harrysoepenberg.exto.nl.