Wat staat ons de komende tijd te wachten?

di 28 juni 2022

De gemeenteraadsverkiezingen liggen alweer ruim drie maanden achter ons. Het nieuwe college is alweer volop aan de slag en zijn de eerste raadsvergaderingen inmiddels geweest. Is het dan tijd om het rustig aan te doen? Nee, absoluut niet!


50PLUS zet zich in voor goed leerlingenvervoer
Regelmatig ontvangt de partij diverse klachten van ouders van deze leerlingen over het slechte leerlingenvervoer. 50PLUS geeft hier absoluut gehoor aan en heeft tijdens de  Algemene Beschouwingen op 21 juni jl. het punt leerlingenvervoer aan de orde gesteld binnen de gemeenteraad. De portefeuillehouder heeft tijdens de Algemene Beschouwing de toezegging gedaan om hierover in gesprek te gaan met de desbetreffende ouders, samen met de leden van de gemeenteraad. U zult denken, 50PLUS en leerlingenvervoer dat is toch hun doelgroep niet? Jazeker wel! 50PLUS is er voor alle inwoners in de gemeente Hardenberg.


50PLUS heeft oog voor huisvesting voor starters, jongeren en ouderen
Een ander belangrijk thema voor 50PLUS in deze zittingsperiode is het punt wonen voor alle doelgroepen. Voor starters op de woningmarkt zullen er betaalbare woningen op de markt moeten worden gebracht. 

Ook jongerenhuisvesting heeft de volledige aandacht van 50PLUS evenals de ouderenhuisvesting. 50PLUS is voorstander van meer knarrenhoven. Het  aantal sociale huurwoning zal fors moeten worden uitgebreid. De wachttijden voor een sociale huurwoning zijn nu extreem lang. Het college zal hierover goede afspraken moeten gaan maken met de verhuurders van sociale huurwoningen.


Goed openbaar vervoer voor jong en oud binnen de gemeente Hardenberg
Ook een belangrijk punt in deze zittingsperiode voor 50PLUS is het openbaar vervoer binnen de gemeente Hardenberg. Hierover hadden wij tijdens de behandeling van de jaarstukken een motie willen indienen. Maar gezien het feit dat dat er momenteel gesprekken lopen over de bereikbaarheid in onze gemeente met de provincie Overijssel willen wij dit eerst graag nader uitgewerkt zien. Uitermate is het voor 5OPLUS belangrijk dat er gekeken gaat worden hoe het vervoer voor alle doelgroepen efficiƫnt mogelijk kan worden ingericht.

Heeft u klachten of wilt u graag met ons in gesprek? Dat kan! Mail naar 50plushardenberg@gmail.com en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!


Gijs Schuurman

Fractievoorzitter 50PLUS
Hardenberg