Heemse_16971.JPG
Heemse_16971.JPG api-import

PB Heemse licht plan voor fietstunnel toe

zo 26 juni 2022 Hardenberg

Plaatselijk Belang en heel veel inwoners van Heemse kijken reikhalzend uit naar de aanleg van een fietstunnel in Heemse als onderdeel van een snelle fietsverbinding van Zwolle, via Dalfsen en Ommen naar het centrum van Hardenberg. “Met name het kruispunt Haardijk-Scholtensdijk-Hessenweg wordt als onveilig ervaren. Een fietstunnel is veel veiliger, waardoor er een goede en comfortabele fietsroute ontstaat. We hebben er jarenlang bij de gemeente op aangedrongen iets te doen aan de onveilige situatie bij de oversteek bij Welink en dat gaat nu ook gebeuren,” vertelt PB-voorzitter Henk Bosch. 

De stand van zaken over de fietstunnel en de fietsroute werd toegelicht tijdens de ledenvergadering van Plaatselijk Belang op donderdag 24 juni. Daarbij bleek dat de routing nog niet helemaal duidelijk is en dat met name omwonenden van de tunnel  en omwonenden van de Rustenbergherstraat en Weidehuisstraat zich nog wel zorgen maken over hun woongenot en mogelijke overlast. 

PB-voorzitter Bosch kan zich dat wel voorstellen. “Vooral natuurlijk voor de mensen, die de tunnel c.q. het fietspad vlak voor hun deur krijgen. Daar wordt ook zeker nog eens goed naar gekeken”, belooft hij.  

Op excursie

Bosch geeft aan dat die zorgen ook gedeeld worden met de nieuwe gebiedswethouder Linda Verschuur, waar PB 6 juli een afspraak mee heeft. Daarnaast heeft PB de uitnodiging van verontruste inwoners geaccepteerd om hun situatie binnenkort ter plekke te komen bekijken. “We doen er samen met de gemeente alles aan om de bewoners zoveel mogelijk tegemoet te komen, maar we weten ook dat we het nooit iedereen naar de zin kunnen maken,” stelt Bosch. De voorzitter kijkt positief terug op de ledenvergadering, die bezocht werd door zo’n 35 belangstellenden, waaronder raadslid Gert Luisman (PvdA). Het overleg over de fietstunnel gaat ondertussen door. “De gemeente houdt binnenkort nog een inforonde over de stand van zaken,” weet Bosch. Kijk voor meer info over de gemeentelijke plannen voor de Fietsroute Heemse op www.plaatselijkbelangheemse.nl.