Afbeelding

Succesvolle zomercursus voor aanstaande brugklassers

di 21 juni 2022 Ommen

De afgelopen twee jaren stonden onzekerheid, teleurstellingen en verdriet vaak centraal, ook voor je kind in groep 8. Mogelijk maakt jouw kind zich zorgen. De overstap naar het voortgezet onderwijs kan dan extra spannend zijn. De draad weer oppakken, hoe gedraag je je sociaal terwijl je (erg) verlegen bent, je steeds zorgen maakt, moeilijk vriendjes maakt, gepest werd of het moeilijk vindt om jezelf altijd te beheersen, dat is pittig en kan maken dat je (stilletjes) als een berg op ziet de overstap. De zomercursus Plezier op school helpt jouw kind om met vertrouwen een start te maken op de nieuwe school. De cursus is een groot succes mede door inzet van stichting Hulphond. 

Plezier op school is voor alle groep-8-leerlingen die naar de brugklas gaan van het Vechtdal College Ommen, maar ook andere basisschoolverlaters zijn welkom. Je kind gaat naar een nieuwe school en dat betekent ook: een nieuwe start. Dit is een goed moment om te leren hoe bijvoorbeeld makkelijker contact te maken, grenzen aan te geven en beter voor jezelf op te komen. Zo kan je kind met fris vertrouwen beginnen aan het nieuwe schooljaar. 

Praktische informatie

Zelfverzekerd starten op de nieuwe school. Daar gaat je kind samen met andere kinderen aan werken bij Plezier op school. Je kind leert allerlei sociale vaardigheden of frist die op. Tijdens de training leert je kind hoe je nieuwe contacten kan leggen en behouden, hoe je het best kan reageren als iemand vervelend tegen je doet, jezelf beheersen als je boos bent en hoe je voor jezelf op kan komen. De kans op herhaling van pesterijen of van problemen in de omgang met anderen wordt door deze cursus verkleind. De training is kosteloos en bestaat uit twee dagen (24 en 25 augustus) van 9.00 tot 16.30 uur. Plezier op school wordt gegeven door WijZ Welzijn en Impluz en vindt plaats op het Vechtdal College Ommen. De ouderavond is op 24 augustus, van 19.00-21.00 uur.  Belangstellenden worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Voor meer informatie of aanmelden: Impluz: 0570-604900 of mail info@impluz.nl.. Voor informatie kijk op https://www.impluz.nl/training/plezier-op-school-voor-leerlingen-die-naar-de-brugklas-gaan.. Aanmelden kan tot 1 juli 2022.