DAC-zwemmers succesvol bij Overijsselse kampioenschappen

di 24 mei 2022 Dedemsvaart

Twee weekenden achter elkaar was Het Twentebad in Hengelo het strijdtoneel van de Overijsselse Kampioenschappen zwemmen. De zwemmers van DedemsvaartAC kijken terug op een succesvol toernooi. Maar liefst 66 medailles en een overall derde plek nam het team van trainer John Romkes mee naar Dedemsvaart. Zeventien gouden medailles, 23 zilveren en 26 bronzen plakken.

Het toernooi was verdeeld over twee weekenden. Dedemsvaart lag na het eerste weekend al derde in het medailleklassement. ‘Het grote aantal vierde en vijfde plaatsen, vooral bij de junioren en jeugd, geeft hoop voor de toekomst’, zo vertelde trainer John Romkes na afloop.

In het laatste weekend stonden onder andere nog de estafettenummers op het programma. Op de beide laatste dagen ging het goud op de estafette 4x 100 wissel voor zowel de heren- als de damesteams naar DAC.

DedemsvaartAC blijft in eredivisie

Ook in de competitie heeft DedemsvaartAC het goed gedaan. Het bleef spannend tot het laatste moment. De competitie bestond uit vijf rondes. Na de eerste ronde stond de club uit Dedemsvaart nog zestiende van de 18 ploegen. En nummer 15 en hoger degraderen. Vanaf dat moment keerde echter het tij. In de vierde ronde eindigde de club als twaalfde van Nederland.
De laatste ronde werd twee weken geleden gezwommen in Nijmegen. Het werd, ondanks de vele persoonlijke records, niet de beste ronde van DedemsvaartAC. De club eindigde in die ronde als dertiende en wist de voorsprong op nummer 15 in het klassement te behouden. Het verschil na 5 rondes bedroeg slechts 16 seconden. Het betekent dat DedemsvaartAC ook volgend jaar mag uitkomen in de eredivisie van het zwemmen.