De Geelgors
De Geelgors Dook van Gils

Vroege vogelexcursie

ma 16 mei 2022 Ommen

Vereniging voor Natuur en Milieu (VNM) De Vechtstreek houdt op Hemelvaartsdag, 26 mei, zoals voor de coronacrisis jaarlijks te doen gebruikelijk was, een Vroege Vogelexcursie.  Onder deskundige leiding van natuurkenner Henk Ruiter kunnen belangstellenden mee met een wandeling. Wat er precies te zien zal zijn is onbekend, maar ongetwijfeld zullen er verrassende vogelgeluiden te horen zijn. 

Voor velen zal het onduidelijk zijn welke vogel welk deuntje laat horen, maar door zijn jarenlange ervaring is die kakofonie voor Henk Ruiter heel goed te ‘ontleden’. Hij zal vertellen wat er fluit, zingt of roept (koekoek, tjiftjaf, fluiter, geelgors, mees, tortel, zanglijster, misschien wel een raaf en nog veel meer) en aan het eind van de wandeling zullen de luisterende oren een stuk geoefender zijn.

Wie mee wil wandelen moet wel vroeg opstaan. De wandeling gaat om 6.00 uur van start op de parkeerplaats van de Steile Oever aan de Hammerweg in Ommen. Deelname is voor leden van de Vechtstreek gratis, niet-leden betalen € 5,- p.p.

Aanmelden voor deelname is verplicht via: vechtstreeknatuur.nl