Den Ham speelde zaterdag een wedstrijd tegen Sparta Enschede.

Den Ham nog niet veilig

di 17 mei 2022

In de uitwedstrijd tegen Sparta Enschede kreeg Den Ham de eerste kans om zich veilig te spelen in de 2e klasse H. Na 90 minuten spelen op een ontzettend hard en versleten kunstgras veld was de conclusie dat Sparta een maatje te groot was voor de Hammenaren in deze vorm.

Het eerste half uur een gelijk opgaande strijd waarbij beide ploegen een paar kansen wisten te creƫren. Uit een scrimmage in de 18e minuut was er een kans voor Sparta, Den Ham had via Luuk Kuiper op aangeven van Nick Buitenhuis ook een prima kans.

In de 36e minuut kwam Sparta op een 1-0 voorsprong toen doelman Ekkel werd verrast door een kopbal. Daarna had Den Ham in de 43e minuut via Buitenhuis de kans op de gelijkmaker. In plaats van een geplaatst schot in de lege hoek ging zijn harde schot naast het doel, waar een doelpunt zeker tot de mogelijkheden behoorde. Sparta schoot in de rebound nog op de paal, zodat de rust met 1-0 werd bereikt. In de 52e minuut kwam Sparta op 2-0 door een eigen doelpunt van Jorn Veldhuis die de bal achter zijn eigen doelman deponeerde. Lees verder op de website www.detoren.net.