Afbeelding

Zorgorganisaties in Slagharen slaan de handen ineen

ma 16 mei 2022 Hardenberg

Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Slagharen en thuiszorgorganisaties Carinova, Buurtzorg en BTW willen een samenwerking neerzetten. De startbijeenkomst hiervoor was op maandag 9 mei. 

De complexe wereld van de zorg verandert steeds sneller. Daarom is het van groot belang dat de patiënten de zorg blijven krijgen die ze nodig hebben en dat deze zorg zo goed mogelijk wordt geregeld. Daarom hebben Auke Tinselboer (praktijkhouder en huisarts) en Marije Vosjan (praktijkmanager van de praktijk) een aantal maanden geleden het initiatief genomen om de lokale zorgaanbieders bij elkaar te brengen om zo de samenwerking te verstevigen.

Op maandag 9 mei was het zover, de startbijeenkomst vond plaats in het Kronkelhonk te Slagharen. Onder leiding van Marije Vosjan hebben de aanwezige zorgproffesionals van de verschillende organisaties tijdens deze sessie mét en ván elkaar geleerd. Het was een interactieve bijeenkomst waarin kennis en ervaring met elkaar zijn gedeeld. Ook zijn verwachtingen en behoeften besproken om beter samen te werken en beter op elkaar in te spelen. 

De verschillende partijen hebben hun eigen organisatie gepresenteerd en werkwijzen gedeeld. Er zijn interessante en leuke discussies geweest waarbij nieuwe en goede inzichten zijn ontstaan. Dit is nodig om elkaar beter te begrijpen maar vooral ook om de behoefte van de patiënten/cliënten duidelijker te krijgen en deze beter in te kunnen vullen. Dit was een eerste van een aantal sessies. Er zullen dan ook meerder bijeenkomsten volgen.

Met als uiteindelijk doel de zorg in Slagharen en omstreken efficiënter te organiseren waardoor de kwaliteit van zorg verbetert. Hier is tijdens deze avond een start mee gemaakt.