Afbeelding

Diploma’s uitgereikt aan jeugdspelers Damclub de Vechtstreek

zo 15 mei 2022 Hardenberg

Op vrijdag 13 mei was het de laatste clubavond van dit seizoen voor de jeugd van Damclub de Vechtstreek. De laatste avond werd gebruikt voor de prijsuitreiking van de onderlinge competitie en voor de uitreiking van de behaalde diploma’s.

De diploma’s voor niveau 1 werden behaald door: Robert Ruinemans, Ferron Timmer, Koen Pegtel, Emily Peters, Noud Pegtel, Ben Rijstenberg, Thijs Rijstenberg, Naomi Buisman, Jarno Bras en Demi Veldsink. Voor niveau 2 behaalde Leroy Overhein zijn diploma voor wit en zwart. De onderlinge competitie voor basisschool leerlingen werd gewonnen door Robert Ruinemans, tweede werd Ferron timmer en derde Koen Pegtel, zij wonnen alle drie een beker. Ook de overige deelnemers deden het erg goed en eindigden vlak bij elkaar, aan hun werd allemaal een medaille uitgereikt.

De onderlinge competitie voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs moest beslist worden door een barrage tussen Leroy Overhein en zijn broer Jordy. Er werd een partij gespeeld in versneld tempo die overtuigend werd gewonnen door Leroy die daarmee dus de eerste prijs pakte, tweede werd dus Jordy en derde Sem Wolbink, Sven van Os werd vierde.

Dat Damclub de Vechtstreek het erg goed doet met zijn jeugdspelers blijkt wel uit het feit dat Jordy Overhein dit jaar de titel pakte bij de Regio-Cup in een deelnemersveld van in totaal 71 kinderen komend uit Drenthe, Overijssel en Groningen. Ferron Timmer die er voor het eerst bij was eindigde op de vijfde plek en Leroy Overhein werd zevende. In totaal eindigden 5 spelers bij de eerste 20. De damclub is blij met deze goede prestaties en denken dat ze op de goede weg zijn.