Afbeelding

Crisissituatie bij Stichting Indië Monument Hardenberg

zo 15 mei 2022 Hardenberg

Stichting Indië Monument toonde goede jaarcijfers bleek zaterdag 14 mei. Een goed bezochte herdenking en donateursdag in 2021 zo vertelde de secretaris in het jaarverslag van de Stichting Indië Monument Hardenberg. En toch sprak voorzitter Schottert van een crisissituatie.

Na het welkomstwoord van mevrouw Brand Weitkamp nam hij het woord. Want voor het goed draaiende houden van een stichting is een, in dit geval volledig vrijwillig, bestuur nodig. En dat is de crisissituatie waarop de voorzitter doelde in zijn betoog. “Wie o wie wil ons bestuur versterken”? Was zijn concrete vraag. Op dit moment rust het werk van de stichting op de schouders van slechts drie personen. En als men de zes Hardenbergse jongens, die in voormalig Nederlands Indië sneuvelden wil blijven herdenken zal het huidige bestuur toch moeten worden uitgebreid. Dat dit nog niet ten koste gaat van het doel bleek zaterdag wel uit de jaarverslagen en vooral de sfeer op de donateursdag.

De donateursdag vond plaats in ‘de Wiekstee’ in Baalderveld en het was er gezellig vertoeven. De heer ten Brinke uit Bergentheim, of Banthum zoals hij zelf zei, deed zijn verhaal. Met een presentatie over de scheepvaart op en het leven rondom het kanaal Almelo – de Haandrik wist hij de trouwe donateurs te vermaken. Een levendige verteller die geen moment verveelde. Met veel foto’s en filmpjes van het kanaal dat door een ieder wel werd herkend. Het bestuur bedankte de heer ten Brinke hartelijk voor zijn inzet en ook voor het feit dat er op het laatste moment nog een beroep op hem mocht worden gedaan toen de geplande spreker om begrijpelijke redenen niet kon. De dag werd traditioneel afgesloten met een chinees buffet. En als mevrouw Brand Weitkamp tegen zes uur geen officieel einde aan de donateursdag had gemaakt was het waarschijnlijk tot in de late uurtjes door gegaan. Mocht u iemand weten of zelf affiniteit hebben met het Indië verhaal en het bestuur wil versterken? Of gewoon willen weten waar de Stichting voor staat kijk dan eens op www.indiemonument-hardenberg.nl

Afbeelding
Afbeelding