Afbeelding

Afsluiting Scoor een boek

vr 13 mei 2022 Hardenberg

Op het sportpark De Boshoek in Hardenberg vond op donderdag 12 mei de sportieve afsluiting, het zogenaamde Fluitsignaal, plaats van Scoor een Boek! , een project van Bibliotheek Hardenberg en voetbalclub Heracles Almelo.

Voor de afsluiting verzamelden zich 133 leerlingen van 6 deelnemende scholen aan het leesbevorderingsproject op het sportpark.

Spellencircuit

Voor het Fluitsignaal werd de organiserende Bibliotheek Hardenberg ondersteund door studenten van het Alfa College, die de opleiding voor Onderwijsassistent volgen. De studenten hadden een spellencircuit bedacht en na een opwarmend dansje konden de spieren los. Zo was er bijvoorbeeld een krattenrace, allesbal, en konden kinderen meten met welke snelheid ze een penalty namen. “Het was een zeer geslaagd evenement, waarbij het aangename weer ook meehielp,” aldus een woordvoerder van de Bibliotheek. De kinderen kregen na afloop namens Heracles een verfrissend ijsje aangeboden door het Alfa College en een attentie voor de klas. Dankzij de medewerking van Erik Hein, sportcoach van de gemeente Hardenberg, kon gebruik gemaakt worden van de mooie accommodatie De Boshoek en de kantine van HHC Hardenberg.

Scoor een Boek! is een project dat lezen en sport met elkaar verbindt. Gedurende 10 weken hebben leerlingen uit de groepen 5 en/of 6 meegedaan door heel veel boeken te lezen en mee te doen aan sportieve en creatieve challenges , die Heracles elke week aan de scholen stuurde. Op deze manier fungeerden voetballers als rolmodel voor de kinderen. Want zowel lezen als bewegen zijn gezond!

Het project is opgebouwd als een voetbalwedstrijd, met een Warming-up, Rust en een Fluitsignaal. De eerste twee onderdelen vinden in de klas plaats, maar het laatste werd dus feestelijk gevierd op het sportpark. 

De deelnemende scholen uit de regio van Heracles hebben samen 9668 boeken gelezen, waarvan de Hardenbergse scholieren er maar liefst 1000 lazen. Een mooi resultaat. Ook was er een digitale thuiseditie, Scoorthuis. De uitslag daarvan is nog niet bekend.  

In de gemeente Hardenberg hebben 11 scholen meegedaan met Scoor een Boek en de Bibliotheek gaat dit ook voor het volgend schooljaar weer aanbieden. “Want lezen en bewegen blijven enorm belangrijk,” aldus de organisatie.