Afbeelding

“Op de fiets combineer je het nuttige met het aangename”

vr 13 mei 2022 Hardenberg

Op donderdag 19 mei is het landelijke Fiets naar je Werk-dag. Deze dag is bedoeld om werknemers te stimuleren wat vaker de fiets te pakken. Want van vaker fietsen word je fitter en fitte medewerkers zitten doorgaans beter in hun vel, zijn blijer en gezonder. Ook is het beter voor het milieu als werknemers de auto vaker inruilen voor de fiets. 

Wij doen mee, jij ook?

Werkgevers zoals Saxenburgh en gemeente Dalfsen stimuleren, naast Vitaal Vechtdal, vandaag extra het fietsen naar je werk. En ja, we weten het allemaal wel. Om gezond te blijven is het verstandig om meer te bewegen en meer naar buiten te gaan. Helemaal in deze tijd. Fietsen loont, zeggen Engelse wetenschappers. Ons immuunsysteem wordt minder vanaf het 20-ste levensjaar. Door regelmatig te fietsen houd je zoveel mogelijk je immuunsysteem op peil. Fiets je niet regelmatig, doe dan in ieder geval mee aan de landelijke Fiets naar je Werk Dag op donderdag 19 mei. Alleen of gezellig samen met een collega. Begin de dag fris en sluit hem ook zo weer af. Fietsen naar het werk is een makkelijke en laagdrempelige manier om routine te krijgen in het dagelijks bewegen!

Thuiswerken en meedoen

Ook als je thuiswerkt kun je meedoen, dus geen excuus. Want juist dan schiet beweging er snel bij in en is het des te belangrijker. Hoe het werkt? Op 19 mei pak je op een passend moment je fiets (bij voorbeeld ’s ochtends of in je lunchpauze) en fiets je een #thuiswerkrondje van het aantal kilometers dat je normaal gesproken naar je werk zou fietsen.

De Fiets naar je Werk-dag is op donderdag 19 mei. Wie weet kun je een collega overhalen om eens samen op de fiets naar het werk te gaan. Kijk op onze website voor meer informatie: www.vitaalvechtdal.nl

Afbeelding