Afbeelding
Gert Stegeman

Egbert Stroeve gehuldigd tijdens voorjaarsconcert

zo 15 mei 2022 Hardenberg

Zaterdagavond 14 mei vond het voorjaarsconcert plaats van muziekvereniging SDG Ane in sporthal de Binder in Gramsbergen. Na de opening van de voorzitster werd dirigent Egbert Stroeve in het zonnetje gezet ter ere van zijn 40 jarige jubileum als dirigent. Egbert was dirigent vanaf het jaar 1981 tot en met 2021.Vanaf 2009 is hij dirigent bij SDG Ane. Door de coronamaatregelen is deze huldiging en het voorjaarsconcert uitgesteld. 

Egbert Stroeve kreeg een oorkonde en een vergulde speld van de OBM (Overijsselse Bond voor Muziekverenigingen). Egbert Stroeve is een oud Hardenberger, maar woonachtig in Westerbork. In het jaar 1979 is hij begonnen bij KNA Hardenberg tot het jaar 1989. In die tijd dirigeerde hij ook ‘De Gospelsingers’ uit Mariënberg. In de jaren 80 dirigeerde hij fanfare De Bazuin uit Schoonebeek en fanfare Irene uit Nieuweroord. Daarna is hij in de jaren negentig weer terecht gekomen als dirigent bij KNA in Hardenberg. Vanaf 2001 is hij dirigent geweest bij de fanfare SDG Westerhaar. In het jaar 2009 kwam hij terecht bij SDG Ane tot aan het jaar 2021. De afgelopen jaren was hij ook betrokken bij de fanfare St. Cecilea uit Elp en fanfare Crescendo uit Grolloo.

Naast de huldiging van Egbert Stroeve werden de leden Dionne Mink en Bart Wilpshaar in het zonnetje gezet in verband met het 25 jaar lidmaatschap en Yvonne Gerard, Erik Zweers en Jan Moeken voor hun veertig jarig lidmaatschap. Heel bijzonder was de huldiging van Janny Stegeman en Bert Veldsink zij werden gehuldigd voor vijftig jarig lidmaatschap. 

Tijdens het voorjaarsconcert deed Kim Timmermans D examen. Het voorjaarsconcert maakte een start met de fanfare met David off the White Rock. Naast de fanfare werkte de Malletband mee aan het voorjaarsconcert zij begonnen het concert met Instant Carmen. Ook het slagwerkgroepje werkte mee aan het concert.  Het concert werd afgesloten door de Malletband met Thunderstruck. 

Afbeelding