Sondeer Techniek beschikt over verschillende sondeerunits waarmee de bodemgesteldheid overal in kaart kan worden gebracht.
Sondeer Techniek beschikt over verschillende sondeerunits waarmee de bodemgesteldheid overal in kaart kan worden gebracht. Sondeer Techniek

Sondeer Techniek peilt bodem

ma 9 mei 2022

"Niemand wordt blij van scheuren in de gevel of een verzakte fundering van een woning of een bedrijfspand. Dat begrijpen wij heel goed en daarom zijn wij gestart met ons nieuwe bedrijf Sondeer Techniek. Sonderen is een manier om betrouwbaar inzicht te krijgen in de opbouw en draagkracht van de bodem". Dat zeggen Patrick Koggel en André Aufderhaar van Sondeer Techniek Balkbrug.

"Sonderen is een onderzoek waarbij we een stalen buis met een kegelvormige punt (conus), met een constante snelheid in de grond drukken. De grond geeft bij het drukken een bepaalde weerstand, ook wel de conusweerstand genoemd. Die weerstand zegt iets over de vastheid van de grond. Zo is de weerstand in klei bijvoorbeeld hoger dan in zand. Met de gemeten weerstand en kleef van de grond kan de bodemopbouw goed in kaart worden gebracht en vertaald worden in een sondeergrafiek. Dit is noodzakelijk omdat niet alle grond in Nederland stabiel genoeg is en de opbouw van de bodemlagen per regio verschillend is.


No-nonsense instelling

Met ons compacte, vakbekwame en servicegerichte team bieden we een klantgerichte aanpak en een no nonsense instelling. Dat betekent dat we doen wat we zeggen en een betrouwbare partner zijn voor sondeeronderzoek. Bovendien bieden we met ons deskundig uitgevoerde sondeeronderzoek de benodigde informatie om veilig te kunnen bouwen, werken en wonen.

Voor iedere situatie

Sondeeronderzoek kan voor zowel particulieren als bedrijven en voor verschillende doeleinden uitgevoerd worden. Denk hierbij aan het bouwen van een nieuwe woning of een bedrijfspand, aan het verbouwen van een pand of aan het plaatsen van een aanbouw. Hiervoor beschikken wij over verschillende sondeerunits waarmee we zelfs kunnen sonderen op beperkte en moeilijk bereikbare plaatsen zowel inpandig als in de achtertuin".

Kijk voor meer informatie op www.sondeertechniek.nl of neem contact op via info@sondeertechniek.nl of (0)523-20 83 62.