Klazina en Jan Visser ontvangen de bloemen en de felicitaties van wethouder Leo Bongers.
Klazina en Jan Visser ontvangen de bloemen en de felicitaties van wethouder Leo Bongers. G. Brokelman

Jan en Klazina 65 jaar getrouwd

di 10 mei 2022 Hardenberg

Jan Visser (88) en Klazina van den Berg (86) vierden op vrijdag 1 mei het feit dat zij 65 jaar getrouwd zijn. Wethouder Leo Bongers kwam op maandag 9 mei naar de Schansweg in Vinkenbuurt om het paar namens de gemeente Ommen te feliciteren.

Jan Visser werd geboren in Genne (Zwollekerspel) als oudste telg in een gezin van vijf kinderen. Op jonge leeftijd hielp hij vader Arend twaalf koeien handmatig te melken, kippen en varkens te voeren. Klazina werd als boerendochter geboren in De Velde, gemeente Zwartssluis, als vierde telg in een gezin van vijf kinderen. Zij hielp vader Pieter al op jonge leeftijd op de boerderij.

Beide echtelieden leerden elkaar kennen tijdens een kerkelijke bijeenkomt in Hasselt. Na twee jaar trouwden ze in Hasselt waarna ze hun eerste ‘stulpje’ betrokken aan de Schansweg in Vinkenbuurt. Het paar runde hier jarenlang samen een boerderij. Zij werden gezegend met zes kinderen, achttien kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Nadat ze de boerderij, zo’n dertig jaar geleden verkochten, hadden ze de tijd om tientallen mooie fietstochten te maken.