Sc Lutten onmachtig tegen Klazienaveen

zo 8 mei 2022 Hardenberg

SC Lutten lijkt zich – wellicht onbewust – erbij neer te hebben gelegd dat er in deze competitie niet veel meer te behalen valt.

Tegenstander Klazienaveen had op sportpark De Kei weinig te duchten van de zwartwitten. Vooral in de eerste helft waren de gasten heer en meester op het hoofdveld, zonder dat dit overigens leidde tot een reeks aan uitgespeelde kansen. Het was ook niet zo dat SC Lutten constant met de rug tegen de muur stond te verdedigen. Klazienaveen had aan een paar uitvallen genoeg om de wedstrijd al na 45 minuten in het slot te gooien. Krap 10 minuten na het beginsignaal stond de 0-1 al op het scorebord. De geheel vrijstaande Jesse Habing kreeg op de rand van het strafschopgebied de bal aangespeeld, en hij prikte het leer laag in de rechterhoek.

De 0-2 kwam na een dik kwartier spelen tot stand, nadat SC Lutten via Fons Veltink de lange verdedigers van Klazienaveen op de proef had gesteld, wat uiteindelijk alleen maar een hoekschop opleverde. In de tegenstoot zorgde een knullige situatie – misverstand tussen de uitkomende keeper en één van zijn verdedigers – ervoor dat de bal opgepikt kon worden door de tegenstander. Met een schuiver in de linkerhoek verdubbelde hij de voorsprong.

Het ontbrak SC Lutten niet aan inzet. Wel aan overtuiging. Wat ook niet hielp was de onnauwkeurigheid in het rondspelen van de bal. Veel aanvalsopzetten werden hierdoor in de kiem gesmoord. Klazienaveen daarentegen straalde veel zelfvertrouwen uit, en dat vertaalde zich in het veldspel.

Zo’n 10 minuten voor de rust bracht Jesse Habing met zijn tweede treffer van die middag zijn team op 0-3. Even daarvoor al was het team van Sander v.d. Lustgraaf goed weggekomen nadat de spits van Klazienaveen de bal van heel dichtbij toch nog over wist te schieten.

SC Lutten was in die periode nog één keer dichtbij een tegentreffer. Een niet al te hard schot glipte onder de voeten van de doelman, maar zijn verdedigers reageerden alert.

Na rust probeerden de zwartwitten aanvankelijk het initiatief naar zich toe te trekken. Dat leverde een handvol aanvalspogingen op, waar uiteindelijk weinig gevaar van uitging. Klazienaveen kon zodoende de wedstrijd relatief ontspannen uitspelen.

In de slotfase was SC Lutten toch nog één keer succesvol. Via – eerlijk is eerlijk – een geweldige kopgoal van Ronald Kosse in de rechterbovenhoek – werd de eindstand bepaald op 1-3.

Let op: aankomende woensdag al speelt SC Lutten de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie: ZZVV. Aanvang 19.30 uur.