Kloosterhaar wil snel veiliger Dorpsstraat

di 3 mei 2022

Plaatselijk Belang Kloosterhaar pleit in een open brief aan provincie Overijssel en de gemeenten Hardenberg en Twenterand voor een snelle oplossing voor de onveilige verkeerssituatie op de Dorpsstraat West. Die is het gevolg van de steeds drukker wordende N341 en de ook al drukke N343.

Het probleem speelt niet alleen in Kloosterhaar. Ook in Westerhaar en Sibculo zorgt de drukke N341 voor problemen op het gebied van verkeersveiligheid en leefbaarheid. Voor Kloosterhaar komt daar nog bij dat de N341 in het dorp aansluit op de ook al drukke N343. De plaatselijk belangen van de drie dorpen hebben een aantal gesprekken gevoerd over de problematiek rond de N341 en bij de diverse overheden gevraagd om maatregelen te nemen om de overlast te verminderen en de veiligheid te vergroten. Inmiddels is duidelijk geworden dat eventuele maatregelen, zoals snelheidsremmende slinger of het omleiden van het vrachtvervoer, zo die al worden gerealiseerd, nog wel jaren op zich kunnen laten wachten.

Voor Plaatselijk Belang Kloosterhaar reden om het nijpende probleem in de kern van Kloosterhaar nogmaals, middels de open brief, aan de orde te stellen. Daarin pleit PB er voor om de maximumsnelheid op de Dorpsstraat West omlaag te brengen naar 30 kilometer per uur en voor de realisatie van een zebrapad op het gedeelte tussen de Groenendijk en Dorpshuis ’t Haarschut. PB hoopt en verwacht dat het verkeer rekening gaat houden met dit zebrapad en daardoor de snelheid al wat gaat verminderen. Bovendien wordt zo de bereikbaarheid van het dorpshuis overeind gehouden. Plaatselijk Belang gaat ervan uit dat de twee voorgestelde aanpassingen geen grote kostenpost hoeven op te leveren en toch recht doen aan het doel: een veiliger situatie creëren op de Dorpsstraat / N341.

Overigens laat PB Kloosterhaar ook weten “nog steeds achter de terechte wens van PB Sibculo en PB Westerhaar te staan om serieus te blijven werken aan een veiliger N341". Kijk voor de volledige tekst van de open brief op www.detoren.net.