Juf Ans werd tijdens haar afscheidsfeest onder andere toegezongen, maar ook flink getrakteerd op mooie cadeaus en bloemen.
Juf Ans werd tijdens haar afscheidsfeest onder andere toegezongen, maar ook flink getrakteerd op mooie cadeaus en bloemen. De Kwinkslag

Juf Ans feestelijk uitgewuifd

vr 29 april 2022

Leerlingen, ouders en personeel van Katholieke Basisschool de Kwinkslag in Slagharen hebben maandag 25 april feestelijk afscheid genomen van Juf Ans. Na 45 jaar werkzaam te zijn geweest in het onderwijs gaat Juf Ans namelijk van haar welverdiend pensioen genieten. 

Ans is in 1977 begonnen met werken als juf. Om haar feestelijk uit te luiden was er een gevarieerd programma op touw gezet met onder meer een spellenspeurtocht voor de leerlingen uit de groepen 1 en 2, die eindigde in de speeltuin.   


Bezige, zorgzame bij

“Liep je bij juf Ans de klas binnen, dan kon je heel goed zien dat ze altijd creatief bezig was. Ze had oog voor alle kinderen, was zorgzaam en haar deur stond altijd open voor iedereen. Heel veel kinderen hebben van haar juf zijn mogen genieten. En het waren prachtige, leerzame jaren. Nu is er voor haar alle tijd om in de tuin te werken en op vakantie te gaan samen met Gert. Ook kan ze gaan genieten van haar tijd met de kleinkinderen,” aldus een woordvoerder van de school vol lof over de vertrekkende leerkracht.


. Aan het begin van haar afscheidsdag werd ze in een menkar van huis gehaald om vervolgens op school feestelijk onthaald te worden. Via een rode loper liep ze de school in en werd ze door alle kinderen en collega’s welkom geheten. De kinderen zongen daarna een speciaal voor juf Ans geschreven schoollied. Daarna kreeg de vertrekkende leerkracht tal van cadeaus overhandigd namens de kinderen en collega’s. Alle kinderen werden vervolgens door Juf Ans getrakteerd. 


Speurtocht

Met de leerlingen uit de groepen 1 en 2 werd aansluitend de spellenspeurtocht ‘Waar is juf Ans?’ gehouden in Slagharen. Daarbij ging de route langs de Sint Jozefschool, waar juf Ans bijna 39 jaar, tot aan de fusie tussen de Anton Geerdesschool en de Sint Jozefschool, heeft gewerkt. De speurtocht eindigde in de speeltuin van Slagharen.