Afscheid

ma 2 mei 2022

Meer dan 42 jaar was Bert Hakkers het gezicht bij Bouwcenter Concordia in Dedemsvaart. Dinsdag 26 april kwam daar echter een einde aan. Die dag was de laatste werkdag van Bert. Hij gaat genieten van een welverdiend pensioen. Zijn laatste werkdag stond in het teken van vele verassingen, van een rondrit in één van de vrachtwagens van huis naar werk, tot een afscheidsborrel samen met familie, vele klanten en relaties.


Nijhuis maakt rentree in Oostende

Arnoud Nijhuis uit Balkbrug, die als paralympisch wielrenner in het verleden al menige prijs in de wacht heeft gesleept, maakt op zondag 8 mei zijn rentree in het Paracycling peloton tijdens de world cup wegwedstrijd in het Belgische Oostende. Via Facebook laat hij weten er enorm naar uit te zien weer te kunnen racen en om zijn buitenlandse vrienden weer te ontmoeten. 



De Reest Cirkel

Bij Labyrint De Reest Cirkel, aan de Mulderij 7 in Dedemsvaart is zondag 1 mei het Keltisch Jaarfeest gevierd. 


Het Labyrint is anderhalf jaar geleden geopend op initiatief van en aangelegd door Willem Hulsegge. "Sindsdien wordt er goed gebruik van gemaakt," aldus Hulsegge. Hij schetst het Labyrint als een pad waar je doorheen wordt geleid, een moment om tot rust en bezinning te komen. Het idee is dat je bij elke bocht dichter bij het antwoord op je levensvragen komt. In het midden is de stilteplek met ruimte voor meditatie. : Ik noem het ook wel eens een lopende meditatie. Daarnaast is het een mooi rustpunt voor fietsers en wandelaars. Ook voor kinderen is het een leuke beleving om het pad naar het middelpunt te vinden". Het Labyrint is vrij toegankelijk. 

Onlangs is er in het Labyrint ook een stenen-cirkel aangelegd voor het uitvoeren van rituelen. Voor gebruik van de stenen-cirkel moet er vooraf een afspraak gemaakt worden.