De schepping van de vrouw

zo 1 mei 2022


Op initiatief van de commissie Kerk en Israël houdt mevrouw Dodo van Uden op donderdag 12 mei een lezing over 'de schepping van de vrouw' in kerkgebouw de Fontein aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart. Aanvang 19.30 uur. Iedereen wordt uitgenodigd om deze (gratis) lezing bij te wonen. Tijdens de bijeenkomst wordt met name stilgestaan bij een typisch Joodse manier om de Bijbel te lezen. Mevrouw van Uden is gespecialiseerd in het Oude Testament en Jodendom. Het belooft een fijne, boeiende avond te worden. Wie meer informatie vooraf wil, kan zich wenden tot Gerbrig Arends-Alkema via 06-53872870.

Stoep aangepast

Kleine moeite, groot plezier. Zo zou je de aanpassing van het trottoir bij de Baron in Dedemsvaart kunnen noemen, waardoor gebruikers van met name een rollator nu geheel zelfstandig naar binnen kunnen. Plaatselijk Belang Dedemsvaart meldt dat de aanpassing tot stand is gekomen in samenwerking met het Infohuis en de gemeente Hardenberg, waarvoor de belangenvereniging, mede namens de gebruikers, zeer erkentelijk is.

  

Fietsen voor Oekraïners

Op alle mogelijke manieren worden vluchtelingen uit Oekraïne in Nederland opgevangen en geholpen. 

Zo werden op 29 april drie mensen uit Oekraïne blij gemaakt met een fiets. De rijwielen werden hen geschonken door de Rotary-club Ommen-Dedemsvaart. Bij de dagopvang voor Oekraïnse mensen achter de Brugkerk in Balkbrug kregen zij de fietsen overhandigd. 

Ook Alma Zwiers en Edwin de Wit uit Balkbrug hebben 2 fietsen beschikbaar gesteld voor vluchtelingen uit Oekraïne. De fietsen werden met enorme blijheid en onder grote dankzegging door de Oekraïners in ontvangst genomen.