Afbeelding

Tricolores stunten tegen Hellendoorn

zo 1 mei 2022 Hardenberg

Bruchterveld – Hellendoorn, het kleinste clubje uit de 3e klasse tegen een van de titelkandidaten. David tegen Goliath. In de heenwedstrijd verloor Bruchterveld met 4-1, waar vooral persoonlijke fouten werden afgestraft door het sterk counterende Hellendoorn, maar waar niet slecht werd gespeeld.

Situatie nu vooraf: Hellendoorn strijdt met de buren van de Zweef en Oranje Nassau om de titel, daarna komt SVVN in niemandsland en daaronder kan ongeveer iedereen theoretisch nog degraderen. Bruchterveld begon de wedstrijd zonder de zieke coach Lamberink. De taken werden waargenomen door assistent Gert Veneman en de geblesseerde Rienk van der Veen. 

De gasten bepaalden in het eerste halfuur het spelbeeld, door met hoog tempo hoog druk te zetten. Bruchterveld kon in eerste instantie alleen maar tegenhouden. Dat lukte een klein kwartiertje, toen viel de 0-1 door een kopbal van Bouwhuis. Hierna meerdere goede kansen voor Hellendoorn, maar men slaagde er  niet in Koen Godeke te passeren. Na een lastig eerste halfuur was het eerste schot tussen de palen aan de andere kant ook meteen raak.  Roeleveld produceerde een gerichte boogbal van afstand waartegen de ver voor z’n hok staande Max Hulsebos geen verweer had, 1-1. Ondanks nog een spetter van Rutger Dijk op de vuisten van Hulsebos kwam de rust met een voordelige 1-1 score voor de Tricolores, gezien de vele grote mogelijkheden die de gasten hadden laten liggen. 

Na de rust

De tweede helft verliep anders, Hellendoorn zette niet meer zo hoog druk en de Bruchtervelders konden zich er gemakkelijker onder vandaag spelen. En juist op het moment dat je denkt lekker in de wedstrijd te zitten slaan de gasten weer toe. Een prachtige steekpass van regisseur Hendrix op Lopes Macedo, die een fractie eerder bij de bal was dan Godeke en de 1-2 was een feit. 

Na ruim 70 minuten vonden de beide Bruchterveld coaches het tijd voor de wissels. Eerst kwam Niels Lubbers voor de hardwerkende Koen Dijk. Hij stond amper drie minuten in het veld of hij kopte een perfect aangesneden vrije trap van Nick Ros prima binnen, 2-2. De volgende wissel was Luuk Benjamins voor Julian Smit. Luuk’s eerste minuten na lang blessureleed.

Bruchterveld onder druk en vrouwen en kinderen eerst.  Lange ballen naar voren. En zowaar, het wonder geschiedde. Weer een lange hijs naar voren. Benjamins kapt een man uit en wil een streep produceren, maar zijn matige stuitertje op het harde veld verrast keeper Hulsebos volledig die al half op de grond lag en de bal door z’n vertwijfelend graaiende handen ziet gaan. Het zag er eerder komisch uit dan fraai, maar de totaal onverwachte 3-2 was wel een feit. De laatste paar minuten werden overleefd en de stunt was compleet. Voor de Tricolores betekent dit een ferme stap richting klasse behoud.