Afbeelding

SC Lutten speelt om des keizers baard

zo 1 mei 2022 Hardenberg

Lutten begeeft zich al in veilige haven op de ranglijst en kan de top van de lijst alleen maar meer met een verrekijker in ogenschouw nemen. Dit in tegenstelling tot de tegenstander van zaterdag 30 april BSVV uit Bovensmilde, die voor lijfsbehoud in de derde klasse alles nog uit de kast moeten halen. Met de eindstand van 0-0 sprokkelden ze een puntje.

Voor BSVV stond er dus nog wel veel op het spel en dat was te zien aan hun fanatisme. Het was maar goed dat keeper Lars Mulder van Lutten vanaf het begin goed wakker was, want met twee puike reddingen in de eerste vijf minuten kon hij zijn doel schoon houden. Gretigheid kon de tegenstander van vandaag niet ontzegd worden, maar echte doelrijpe kansen werden er na die eerste minuten maar sporadisch gecreëerd. Lutten kan dus zo gezegd freewheelend hun wedstrijd spelen, maar dat was niet in het spel waar te nemen…De roepende, al stond die tussen drie tegenstanders in, werd blindelings aangespeeld waardoor goede combinaties schier onmogelijk werden. De eigen creativiteit mag hier weleens aangesproken worden en een roepende als afleiding over geslagen worden.

Lutten probeerde wel meer van achteruit op te bouwen, maar het veel te lange gras was hierin een struikelblok. Het duurde te lang voordat de bal bij de voorwaartsen was, waardoor hun verdediging de tijd had om te hergroeperen. Dit resulteerde in afstandsschoten, waarbij het geluk vandaag niet aanwezig was. De brilstand bleef dus staan tot het einde en eerlijk gezegd verdiende de wedstrijd ook geen winnaar. Lutten begeeft zich op de ranglijst in de positie om jonge spelers voor de toekomst een ruime kans te geven om zich te etaleren.