Het 'museum' bij obs Oud-Avereest mocht zich verheugen op grote publieke belangstelling.
Het 'museum' bij obs Oud-Avereest mocht zich verheugen op grote publieke belangstelling. obs Oud Avereest

‘Museum’ lokt veel publiek

zo 1 mei 2022 Dedemsvaart

Bij obs Oud-Avereest was het 26 april een komen en gaan van ouders, leerlingen en andere belangstellenden. De massale toeloop had alles te maken met de opening van het ‘museum Kunstenaars van obs Oud Avereest’. 

In het museum was kunst in allerlei vormen te zien, variërend van dans tot architectuur, van schilderkunst tot beeldende kunst. De leerlingen hadden zich de afgelopen weken helemaal verdiept in de materie en zich vervolgens ‘uit de naad’ gewerkt om de mooiste kunstwerken te maken op basis van grote namen als Van Gogh, Mondriaan en Leonardo da Vinci. 

Al die kunstwerken kwamen samen in de verschillende ruimtes van het schoolgebouw, dat voor de gelegenheid was ingericht als ‘museum’. Met gepaste trots werden de verschillende kunstwerken aan het publiek getoond. Vaders, moeders en andere belangstellenden werden door de verschillende makers rondgeleid. “Het was mooi om te horen hoe een leerling onder andere een ouder uitlegde wat abstracte kunst is,” vertelt een van de keerkrachten. Ze spreekt van een mooi en leerzaam project, waarbij er ware ‘kunstukjes’ zijn geleverd.