Via het nieuwe Ontdek-orkest wil Jubal met name de jeugd ook laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken.
Via het nieuwe Ontdek-orkest wil Jubal met name de jeugd ook laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. Jubal

Jubal start Ontdek-orkest

zo 1 mei 2022 Dedemsvaart

Direct na de meivakantie, op donderdag 12 mei, begint muziekvereniging Jubal uit Dedemsvaart met een zogenaamd Ontdek-orkest. In haar muziekgebouw aan de Parklaan wordt de repetitie voor dit orkest vanaf die datum elke donderdag gehouden van 15.00 tot 16.00 uur. Wie hieraan mee wil doen kan zich aanmelden via email: jeugdjubal@gmail.com 

Het Ontdek-orkest is een nieuw initiatief en speciaal bestemd voor kinderen vanaf groep 4 van de basisschool. De deelnemers krijgen een instrument en gaan vervolgens proberen daar binnen 5 weken een liedje op te spelen. 

Muziek-in-de-klas

Het idee voor een Ontdek-orkest is ingegeven door de wetenschap dat tijdens de corona crisis veel Muziek-In-de-Klas lessen niet door konden gaan. “Dat zagen we terug in het aantal aanmeldingen voor de muzieklessen de afgelopen twee jaar, daarin zat echt een dip. Vandaar dat Henk Beens, dirigent van het orkest én docent voor trompet, trombone en hoorn op het idee kwam een ontdek-orkest te starten. De instrumenten hebben we er voor liggen. Zeker trompet en klarinet, maar ook de andere instrumenten zijn nog wel in voorraad. Voor de groepen die de muzieklessen op school door corona gemist hebben, is dit dé kans om het in te halen en voor de jeugd die nu wel deze lessen krijgt, is het een mooie aanvulling of de kans om nog eens een ander instrument te proberen. Iedereen vanaf groep 4 is van harte welkom en deelname kost helemaal niets,” lichten de jeugdcoördinatoren van Jubal het initiatief toe.  

Door elke maand oud papier op te halen en door subsidie van de Stichting Hafabra Hardenberg, die op veel scholen in de gemeente de muzieklessen organiseert in samenwerking met de plaatselijke muziekverenigingen, is het voor Jubal mogelijk dit  gratis aan te bieden. Om het Ontdek-orkest onder de aandacht te brengen zijn net voor de meivakantie flyers uitgedeeld op de scholen in en rond Dedemsvaart. “De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Als iedereen nu nog een vriendje meeneemt, dan komt het zeker goed,” menen de coördinatoren.