Afbeelding

Replenisher

wo 4 mei 2022 Hardenberg

Een jaar of vijftig geleden: mijn vader en grootvader zijn samen onderweg. Voor hen rijdt een auto met de tekst: service wagen. Mijn opa - lagere school, Zuid- Hollands accent - vraagt: ´servieze waage… wat zou zo’n vent voor z’n werk doen? ´Het is maar goed dat de beste man niet meer leeft (hij is stafoud geworden). Hij zou compleet van de wijs raken in onze banenjungle.

Tegen het eind van mijn middelbare schoolperiode heb ik een jaar lang een basisschool schoongemaakt. Ik zou een column kunnen volschrijven over wat een kleuter allemaal náást een wc-pot weet te presteren. Daar zouden Jan Wolkers en Anton Heyboer creatieve dingen mee hebben kunnen doen…Maar goed: ik heb dus schoonmaakervaring. Tegenwoordig zou ik met die CV geen werkvinden, want ik zou geen vacature kunnen vinden. Huh? Ja, tenzij ik natuurlijk zou weten dat ik moet opletten wanneer er een ´interieurverzorger´ wordt gevraagd. Een schoonmaker heet tegenwoordig: ´interieur verzorger´. Ah… dát deed ik dus in die toiletpotten: het interieur verzorgen. Ik had opslag moeten vragen.

Een ooit geslaagd vertegenwoordiger kan vandaag de dag geen stofzuiger meer slijten, want hij weet niets van ´accountmanagen´.Het kan altijd gekker. Misschien wilt u aan de bak als ´customer journey expert´? Wattuh?! Kalmte, kalmte. Zie hier een definitie op het net: ´De Customer Journey Experts zorgen voor een optimale klantreis; van de eerste oriëntatie van de klant tot en met het fulfilment. Ze pakken zowel de processen, producten, beleid als IT op. Je werkt in squads;.´ Oh… dus gewoon manusjes van alles (maar speciaal voor u gegroepeerd in squads).Jongeren kunnen ook weer de handen uit de mouwen steken. Ik heb namelijk een advertentie voorbij zien komen waarin een aantal ´replenishers´ wordt gevraagd. Heb je altijd al gewild hè: ´Mam, ik wil later zo graag replenisher worden.´Replenisher, welke ´marketeer´ heeft dat bedacht!

Oh, jij wilt toch eerst nog even weten waar je als replenisher voor gaat? Vakkenvuller.

Bah, Ik ruik een zakkenvuller.

Adrian Verbree