Afbeelding

Inwoners De Krim getrakteerd op boerenlunch

vr 29 april 2022 Hardenberg

Op donderdag 28 april werden de inwoners van De Krim getrakteerd op een lunch. De lunch werd georganiseerd door Krimse Boeren, Gezond De Krim en de Oranje Vereniging De Krim.

In de feesttent op het activiteiten terrein werden een kleine 100 gasten verwelkomd om te genieten van een lunch met vooral lokaal geproduceerde producten welke door Krimse Boeren beschikbaar werden gesteld. De verschillende soepen, belegde broodjes en pannenkoeken zijn bereid door Gezond De Krim en een 10-tal lokale middelbare scholieren. Waar ze in de ochtend de gerechten bereidden hielpen ze tijdens de lunch met het uitserveren van de producten.

Tijdens de lunch nam melkveehouder Stan Bosman de gasten mee in de wondere wereld van de bodem, de plantengroei en het effect op je lichaam van de verschillende producten door middel van een Kahoot! Quiz. Een stukje bewustwording van de verschillende processen op het land en in ons lichaam.

Na de quiz was het tijd voor het toetje. De ijsjes van Hoeve Bosman en toetjes van Scholtens Erf konden dan ook op veel waardering rekenen. Lokaal geproduceerde producten met internationale kwaliteit. Een mooie afsluiter voor een geslaagde middag.

De Krim heeft eens te meer laten zien hoe ze als klein dorp sterk zijn in het samenbrengen van mensen. De jubilerende, 75-jarige Oranje Vereniging De Krim organiseert van dinsdag tot en met zaterdag activiteiten voor jong en oud en houdt daarmee haar verbindende rol in ere.