Afbeelding

Bidden om Vrede

vr 29 april 2022 Hardenberg

Klokgelui? Nee, alarmbellen! Die rinkelen bij kerken in Hardenberg omdat Rusland Oekraïne is binnengevallen. De kerken zamelen goederen in en bidden. Maar bidden kan soms enorm lastig zijn. Je zoekt naar de juiste woorden op momenten dat je de situatie eigenlijk niet kunt bevatten. Het platform van kerken in Hardenberg houdt elke maandag van 19.30 tot 20 uur een gebedsmoment om samen te bidden. 

Het Morgenlicht, kerk bij de spoorwegovergang naar Baalderveld, opent de deuren voor iedereen die mee wil bidden. Een van de predikanten van de diverse kerken zal bidden en de aanwezigen kunnen opgeven waarvoor gebeden moet worden. Bidden voor de inwoners van Oekraïne, voor iedereen die getroffen is door het vreselijke geweld. In verbijstering zien we de afschuwelijke beelden. Bidden voor dit land en haar inwoners. Maar ook voor de Russische soldaten die onvrijwillig in deze oorlog zijn getrokken. Bidden dat geweld en wapengekletter stopt, de wapens zwijgen. Bidden voor de Oekraïense gemeenschap in ons land en voor de vluchtelingen die in Hardenberg liefdevol worden opgevangen. Zij hebben grote zorgen om familieleden en geliefden.
Bidden dat vijandsbeelden niet onnodig uitvergroot worden, dat het visioen van verzoening en vrede ons hoe dan ook blijft dragen. Bidden: Heer, ontferm U over deze wereld, waarin de onderlinge liefde vaak zo ver te zoeken is. Geef uitzicht op Uw hoopvolle toekomst.