Afbeelding

Willem Komduur exposeert bij CKC

do 28 april 2022 Coevorden

In de galerie van het Coevorder Kunstenaars Collectief aan de Sallandsestraat 5 in Coevorden wordt op 30 april om 15.30 uur een nieuwe expositie geopend. Het betreft een expositie met werk van gastexposant Willem Komduur. 

Tot en met 10 juni is het werk van Komduur te bezichtigen. Hij schildert onder andere landschappen van Drenthe en prachtige luchten boven Groningen op een grotendeels figuratieve manier, die neigt naar expressionisme. Ook bloemen en bomen zie je terug in zijn vaak kleurrijke werken. 

Willem Komduur is in 1943 geboren in Noord-Sleen (Dr.). In 1967 is hij naar Haren (Gr.) verhuisd en heeft als bouwkundige bij de gemeente Haren gewerkt.Hij is autodidact, tekende van jongs af aan. Na zijn pensionering is hij gaan schilderen.
Hij schildert met olieverf op linnen en paneel. Naast het gebruik van penselen werkt hij ook graag met het paletmes. Willem wil alleen schilderen wat hij zelf mooi vindt, vaak grote werken, maar als intermezzo ook eens een serie kleinere werken met vogels.
“Precies getroffen, om zo te willen hebben”.

De galerie in Coevorden is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag en op koopzondagen, van 13.00 tot 17.00 uur. Meer valt te lezen op www.kunstcoevorden.nl