Afbeelding
G. Brokelman

Plaatselijk Belang wordt Dorpsbelang Slagharen

wo 27 april 2022 Hardenberg

Op 25 april vond de jaarvergadering van Plaatselijk Belang Slagharen plaats. In het Kronkelhonk kon voorzitter Leonie Kremer een goed gevulde zaal met leden, lokale politici en andere belangstellenden verwelkomen.

Naast de gebruikelijke agendapunten was er veel aandacht voor de activiteiten die worden ontplooit om invulling te geven aan de dorpsvisie Slagharen 2025. Door Frank Scholten van de werkgroep centrumvisie en woningbouw werd een toelichting gegeven op alle lopende ontwikkelingen op het gebied van woningbouw. Belangrijk speerpunt is de ontwikkeling van Slagharen Noord. De gemeente heeft hiervoor al veel grond verworven en naar verwachting kan binnen afzienbare tijd met de ontwikkeling worden begonnen. Plaatselijk Belang zal eind mei een informatieavond voor geïnteresseerden houden om alle plannen rondom woningbouw in Slagharen verder toe te lichten. Hou hiervoor www.slagharen.info en de social media in de gaten.

Door Francis de Vent werd namens de werkgroep lokale economie een toelichting gegeven op de plannen om onderzoek te gaan doen naar de behoefte en eventuele locatie voor een nieuw bedrijventerrein in Slagharen.

Nieuwe naam

Tijdens de vergadering werden als nieuwe bestuursleden Dominique Ekkel en Leroy Lohues gekozen. Hiermee is het bestuur weer op volle sterke. Daarnaast werd bekend gemaakt dat naam van de vereniging zal worden gewijzigd van Plaatselijk Belang Slagharen in Dorpsbelang Slagharen. Het bestuur vindt dat hiermee meer recht wordt gedaan aan de doelstelling van de vereniging als belangenbehartiger voor het dorp Slagharen. Omdat er niet voldoende leden waren om de voorgenomen wijziging van de statuten goed te keuren zal op 9 mei een extra ledenvergadering worden gehouden in het Kronkelhonk in Slagharen. De vergadering begint om 19.30 uur.