Afbeelding

Prima voorjaarsconcert door Concordia

zo 24 april 2022 Hardenberg

Op zaterdag 23 april hield muziekvereniging Concordia uit Sibculo haar voorjaarsconcert in De Horst. Na het welkomstwoord door voorzitter Henri Bakhuis, begon het orkest onder leiding van Martijn Blaak met de concertmars Star Lake van componist Eric Ball.

Omdat dirigent Kimmy Reef momenteel met zwangerschapsverlof is, trad sinds begin dit jaar Martijn Blaak op als tijdelijk dirigent. Het concert was tevens het afscheid van Martijn Blaak. Kimmy Reef zal vanaf mei weer het orkest dirigeren.

Na de mars speelde het orkest het werk Barocco en The Saint and The City van Jacob de Haan. Daarna was het de beurt aan de slagwerkgroep onder leiding van Yannick Bergevoet met de nummers SmallTown Concerto, Around the Bossa en LA’zy van Remco op den Dries.

Jubilarissen

Twee leden werden door voorzitter Henri Bakhuis gehuldigd vanwege hun jarenlange lidmaatschap; Rosanne Schuurhuis is 12,5 jaar lid en Sander Leemhuis al 25 jaar. De jubilarissen werden bedankt voor hun inzet en, zoals bij het jubileum hoort, ontvingen ze de bondsspeld en de oorkonde.

Na de pauze werd het programma gestart door de jeugdslagwerkgroep met het nummer Oil barrel beats. Gevolgd door het jeugdorkest met de stukken: Op Mars en The Snake’s Castle van arrangeur Stefan Blaak met een geweldig solistisch optreden van jeugdmuzikant Senne Ekkel op bariton. Ter afsluiting speelde het jeugdorkest het stuk Rythm of Africa. De slagwerkgroep beëindigde hun optreden met de nummers The Rock en Bougarabou. Hierna bracht het orkest de werken Beauty and The Beast, Yellow, Joy of Music en sloot de avond af met het stuk Pophits.NL.

Voorzitter Henri Bakhuis bedankte de beide dirigenten voor hun inzet en het publiek voor hun komst. Na het concert hebben de muzikanten en het publiek nog gezellig nagezeten.