Crescendo-KNA geeft concert en huldigt jubilarissen

za 23 april 2022 Hardenberg

Na bijna twee jaar bijna geen muziek te hebben kunnen maken, was Crescendo-KNA op vrijdag 22 april helemaal terug. De muziekvereniging verzorgde een ‘We zijn er weer’-concert in de Vlaswiekkerk in Gramsbergen.

In een volle kerkzaal trapte de jeugd af met nummers zoals ‘Lady Gaga’ en ‘Viva la Vida’. Voor veel van de jonge jeugdleden was het hun eerste optreden voor publiek. Best spannend dus, maar ze werden beloond met een groot applaus.

Na een snelle wisseling nam het grote orkest plaats op het toneel. Het programma werd vol overgave voortgezet met ‘Mount Everest’. Verder werd het stuk ‘Immer Kleiner’ uitgevoerd, met Ingrid Korsaan als solist. Dit muziekstuk bewijst dat je nog prima muziek kan maken met een steeds kleiner wordende klarinet, om vervolgens te eindigen met alleen het mondstuk!

Van workshops tot muziekstuk

In coronatijd heeft het orkest niet stil gezeten. Er werden wisselende workshops gegeven, met als resultaat dat Sabine Schynoll, saxofonist bij Crescendo-KNA, een muziekstuk heeft gecomponeerd. Dit werd onder leiding van haarzelf ten gehore gebracht!

Jubilarissen

In de goed gevulde zaal werden deze avond ook drie jubilarissen in het zonnetje gezet: Ingrid Korsaan voor haar veertigjarig lidmaatschap en Klaas Takman en Herman Edelijn voor hun vijftigjarig lidmaatschap. Deze leden werden door de voorzitter met lovende woorden gehuldigd.

Goed gevulde agenda

Crescendo-KNA heeft de muzikale smaak in Hardenberg en Gramsbergen weer helemaal te pakken. Op Koningsdag verzorgt de vereniging de aubade bij zorgcentrum Welgelegen. Ook treedt men op tijdens de Dodenherdenking op 4 mei. Op 21 mei is men van de partij bij het Megajeugdconcert, tijdens de Avondvierdaagse en in juli tijdens de Night of the Forest en het Zomeravondconcert. Voor informatie, contacten en boekingen kunt u terecht op www.hcgkna.nl.

Afbeelding
Afbeelding