Sjoelen

ma 25 april 2022

In 't Trefpunt aan de Meppelerweg 34 in Balkbrug kan er op vrijdagmiddag 6 mei gesjoeld worden. De bakken staan hiervoor klaar van 14.00 tot 16.00 uur. Iedereen kan zo binnenwippen om een potje mee te spelen. Er wordt geen entree gevraagd. Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening.


Voorjaarsmarkt

Rondom de Van Dedemkerk aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart wordt op zaterdag 7 mei de traditionele voorjaarsmarkt gehouden ten bate van de vluchtelingen uit Oekraïne in de gemeente Hardenberg. Iedereen is welkom tussen 9.00 en 12.00 uur. De markt biedt een keur aan producten, activiteiten en diensten, variërend van boeken, zelfgemaakte kaarten tot informatie over de Wensambulance, de Werkgroep Hongarije of de Vlinderstichting. Ook is er onder meer een spellencircuit voor kinderen. Iedereen (ook kinderen) die zijn/haar spullen wil verkopen is van harte welkom. De organisatie zorgt voor de kramen.

Ook de Diaconie is aanwezig op de voorjaarsmarkt. Deze groepering staat er met een kraam voor de Voedselbank. Publiek kan hier tijdens de voorjaarsmarkt lang houdbare producten inleveren, de Voedselbank op een later moment kan uitdelen aan alleenstaanden en gezinnen die door omstandigheden onder de armoedegrens zijn geraakt. Producten die de Voedselbank goed kan gebruiken zijn: pasta/rijst, houdbare halfvolle melk, broodbeleg: pindakaas, chocopasta, jam, soep, groente in blik, koffie/thee, pannenkoekmix enzovoorts. 


Allerleukste festival

De organisatie van het Strawberry Fields Festival, dat op 20 augustus in Dedemsvaart plaatsvindt, heeft de eerste drie artiesten bekendgemaakt, die gaan optreden. DeWolff, New Cool Collective en niet minder dan The Kik gaan spelen op wat heet 'het allerleukste festival'. De kaartverkoop voor het festival is al gestart. Kijk voor meer info op www.strawberryfieldsfestival.eu.