KindPlein Oost komt dichterbij

ma 25 april 2022

Vervolg van Voorpagina

Natuurlijk wordt de buurt hier ook bij betrokken. Het is fijn dat je na al die jaren een kans krijgt om een gebouw in te richten met bijvoorbeeld leerpleinen en dat je de fysieke ruimte daar goed op kunt aanpassen”, laat de heer Wind weten.


Ouders krijgen keuze

Naast het gebouw gaan de twee scholen en de opvang samenwerken op onderwijsgebied. Met de samenwerking komt er voor de ouders en kinderen ook een keuzemogelijkheid. "Keuze als het gaat om identiteit en onderwijskundig-didactisch concept van twee scholen. Daarnaast is het fijn om inhoudelijk de krachten te bundelen”, vertelt de heer De Wit. Dannis Timmerman: "Het voordeel van Kindplein Oost is de rijkdom die voor ouders ontstaat. Opvang en onderwijs op één plek en ze kunnen kiezen uit verschillende onderwijsconcepten”. "Beide scholen bieden basisonderwijs aan, maar ieder met een eigen sausje daaroverheen”, vertelt Mirjan Vukking, directeur OBS het Palet. "Wat we hopen te voorkomen is dat ouders denken dat we één massale fusieschool gaan worden. Dit is in Kindplein West niet het geval, maar zal ook in Kindplein Oost niet gaan spelen”.


Kinderopvang in Kindplein Oost

De opvang in Kindplein wordt verzorgd door De Kleine Kunst. De Kleine Kunst heeft een kinderdagverblijf aan de Van Reeuwijkstraat en in Kindplein West. In Kindplein West werkt De Kleine Kunst samen met drie basisscholen onder één dak en in Witharen werkt De Kleine Kunst samen met basisschool De Triangel. “Het doel is om in Kindplein Oost de pedagogische visies van de scholen en de kinderopvang nauw op elkaar aan te sluiten, waardoor jonge kinderen een veilige en vertrouwde omgeving ervaren. Hierdoor wordt de stap naar groep 1 voor de kinderen minder spannend. Natuurlijk is het ook fijn dat kinderen uit hetzelfde gezin op één adres terecht kunnen. Dat biedt rust en gemak voor kinderen en ouders”, vertelt Valentijn Tas, eigenaar De Kleine Kunst. 


Een mooie uitdaging

Op de vraag wat maakt het Kindplein Oost bijzonder antwoordt de heer De Wit het volgende: "Het Kindplein Oost is het hart in de wijk. Een plek waar alle kinderen van 0 tot 12 jaar elkaar kunnen ontmoeten en zich samen kunnen ontwikkelen”. "Een samenwerking tussen twee onderwijsbesturen en een kinderopvang in een groeiwijk. Een mooie uitdaging om samen aan te gaan”, laat Valentijn Tas weten. "Het proces kost veel tijd, menskracht en geld. Maar iedereen heeft er erg veel zin in. Het project maakt heel veel energie los bij het team, ouders en kinderen. Iedereen is enorm enthousiast en wil er zo snel mogelijk mee aan de slag. Dat iedereen enthousiast is, is een enorme winst”, eindigt de heer Wind het gesprek.

Na de selectie van architecten wordt het programma vertaald naar de eisen van het gebouw. De verwachting is dat de school geopend kan worden voor het schooljaar 2024/2025.

Op de website www.detoren.net kunt u een uitgebreider versie lezen van dit artikel.