Afbeelding

Eerste Norden-Hazenboswijkkwis groot succes

zo 24 april 2022 Hardenberg

Op zaterdag 23 april maakte de wijkvereniging Norden-Hazenbos de winnaars bekend van eerste wijkkwis uit de geschiedenis van de wijk.

Aan de kwis deden negen teams mee. Zij hebben op zaterdag 26 maart ’s avonds alle zeilen bij gezet om de goede antwoorden te geven op vragen uit de tien rubrieken. Zo werden lantaarnpalen geteld, hersenkrakers opgelost, foto’s van opvallende zaken in de wijk opgespoord en vele vragen beantwoord. En dat alles gebeurde bij iemand thuis. Zo waren er straatteams, familieteams en vriendenteams. De teams moesten die zaterdag vóór 23.30 uur het kwisboek inleveren in het wijkgebouw.

Drie weken later werd de spanning opgevoerd in het wijkgebouw. De deelnemers zagen wat bloopers voorbij komen, werden geïnterviewd en konden zelf ook met hun vragen komen. Iets voor 21.30 uur was het dan zover: voorzitter Fred Koekoek maakte de winnaars van de geldprijzen bekend. Als derde was geëindigd het team De Rheezermoaties, tweede werd het team Castor en eerste zijn De Kleptomanen geworden. Zij kregen ook de wisselbeker uitgereikt. Zowel de organisatie als de deelnemers kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie. Alle teams hebben al aangegeven volgend jaar weer mee te willen doen.

Afbeelding